Kobanê ruhu ile işgale karşı dur!

Kürdistani 50 kurum, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal girişimine karşı Kobanê ruhu ile tepki verme çağrısında bulundu.

Almanya’nın Köln kentinde bir araya gelen Kürdistani kurum ve kuruluşlar Türk devletini işgal operasyonlarına karşı ortak hareket etme kararı alarak kriz masası oluşturdu.

Başta Avrupa olmak üzere Kürtlerin yaşadığı her yerde harekete geçmek için oluşturulan kriz masasında birer kurum temsilcisi yer alıyor.

50 kurum adına toplantıya KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Ronak Ahmet (KNK) , Mimamed Haci Ahmet, (Hizbi Sui kurdistan) , Mahmut Davut (P.D.K.S), Goran Babaail (Goran hareketi), Dersim Alali (PYD), Sabri Eryiğit (PIK), Nebez Abdullah (sanatçı), Hafız Turhalı (CIK), Çiya Mihemedi (Komala), Hacı Çelik (NAV-YEK), Feridun Knjrini (gazeteci), Diyar Başu (KCDK-E Başur), Ibrahim Vesta Hasan (Peşmerge Derin), Yıldız Filmci (Kon-Med), Ahmad Hbash (Divana KCDK-E), K. Imad (Herwesi), Bedran Mosa (PDKS), Mohammad Daound (PDKS), Engin Sever (FED.MED) ve Ali Aydın (FEDA) katıldı.

Toplantıda konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Türk devletinin işgalinin sadece PKK’ye yönelik değil tüm Kürt halkına dönük olduğunu ifade ederek, Kürtlerin birlikte hareket ederek bu saldırıyı durdurabileceğini ifade etti. Kürtlerin yaşadığı her alanda yaşayan, aydın, yazar, kurum, sanatçı ve siyasetçiye büyük görevler düştüğünü de belirten Koç, oluşan kriz masası ile başta Avrupa olmak üzere dünyanın her yerinde Türk devletinin işgalinin durdurulması için herkesin sorumlu davranması çağrısında bulundu.

Toplantıya katılan kurum temsilcileri yaptıkları değerlendirmelerde işgalin Kürt halkına karşı olduğunu, asıl amacın bir soykırım olduğunu ifade etti.

Toplantıda Avrupa’nın birçok merkezinde Türkiye’nin işgal operasyonlarına karşı eylem kararı alındı.