Köln de 1 Eylül yürüyüşü

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Köln’de gerçekleştirilen savaşa karşı yürüyüşte, Türk devletinin Kürdistan’a işgal saldırıları teşhir edildi.

Almanya’nın Köln kentinde Friesenplatz'da bir araya gelen Alman sol grupları ve Kürdistanlılar, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesi ile bir miting ve yürüyüş gerçekleştirdi.

Savaş karşıtı pankartlar ve dövizlerin taşındığı yürüyüşte Köln Kürt Demokratik Toplum Merkezi adına bir bildiri okundu. Bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Savaş karşıtı bugünde savaştan zarar gören Kürt halkı yine savaşı protesto ediyor. Bugün hala Kürtler, Kürdistan’ın dört parçasında emperyalistlere karşı kendilerini askeri olarak savunmaktadırlar. Herkes Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısını konuşuyorken, NATO partneri Türk devleti, Kürtlere karşı işgal saldırıları gerçekleştiriyor. 17 Nisan 2022 de Güney Kürdistan’a yeni bir saldırı başlatan Türk devleti, bu saldırılarda çok sayıda insanı katletti. Türk devleti aynı zamanda her gün Rojavaya da saldırıyor. Rojavada Kürtler dronelerle vahşice katlediliyor.”