GÖRÜNTÜLÜ

Köln'de işgal ve ihanete karşı yürüyüş

Köln’de yapılan açıklama ve yürüyüş ile Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI YÜRÜYÜŞ

Türk devletinin  KDP’nin işbirliği temelinde Başûrê Kurdistan’da yürüttüğü işgal saldırıları Almanya’nın Köln kentinde yapılan yürüyüş ile protesto edildi.

Dom Katedrali'nin önünde başlayan yürüyüşe Med Konfederasyonu (KON-MED)  Eşbaşkanı Ruken Akça, FED-MED Eşbaşkanı Şevin Sincar’ın yanı sıra yüzlerce Kurdistanlı katıldı.

Kitle “Stop Turkey war on the Kurdish” ve Neçirvan Barzani ile Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan resimlerinin bulunduğu “Bimre xiyanet” yazılı pankartları açtı. Yürüyüş korteji Dom Katedrali, Köln Şehir Müzesi ve WDR Televizyonu istikametinde olan şehrin merkezi sokaklarından geçti. Yürüyüş esnasında Almanca bildiriler okundu ve kamuoyuna bilgi verildi.

KON-MED Eşbaşkanı Ruken Akça bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Türk devleti Başûrê Kurdistan'da köylerimizi yakıyor, yıkıyor. KDP buna seyirci kalıyor ve destek veriyor. Şu ana kadar 162 köyümüz boşaltıldı. Uluslararası güçler 20. yüzyılda Türk, Arap ve Fars devletleri ile anlaşarak Kurdistan halkını statüsüz bıraktı. Kimyasal silahlar gerillaya karşı kullanılıyor. Rojava sürekli bombalanıyor. Siviller katlediliyor. Şimdi de Başûrê Kurdistan'da Türk devletinin işgali ve ilhakı söz konusu. Buna rağmen ne Irak hükümeti ne de uluslararası güçler sesini çıkarmıyor. Fakat şu bilinmelidir. Kurdistan halkı 20. yüzyılın başındaki gibi dağınık ve bilinçsiz değil. İşgal ve ilhak düşü kuranlar bunu başaramayacak."

Yürüyüşte sık sık "Bijî Berxwedana Gerîla", "Bimre Îxanet", "Bijî Serok Apo" ve "Şehîd Namirin" gibi sloganlar atıldı. Ayrıca gençler gerilla üzerine olan şarkılar söyleyerek yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş, saat 16:30 sıralarında şehrin tarihi mekanlarından Rudolfplatz'da sona erdi.