KON-MED, 23 Nisan'da işgale karşı alanlara çağırdı

KON-MED, işgal saldırılarına karşı 23 Nisan'da seferberlik ruhuyla alanlara çağırdı, eylem takvimini açıkladı.

KON-MED, işgal saldırılarına karşı yazılı açıklama yaparak, 23 Nisan'da düzenlenecek eylemlere çağırdı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Sömürgeci faşist Türk devleti tüm dünyanın gözü önünde soykırım politikaları ile Kürdistan’ı işgal ederek Kürt halkına karşı saldırılarına devam etmektedir. Kürdistan özgürlük mücadelesini engellemeyi hedefleyen bu saldırının tüm Kürt halkının kazanımlarına ve geleceğine yönelik olduğu hepimiz tarafından açık olarak bilinmekte ve görülmektedir. Soykırımcı Türk devleti ve KDP ihaneti tüm kirli yöntemlerle Kürt özgürlük mücadelesine saldırmasına rağmen sonuç alamamaktadır. İşgalci Türk devleti, AKP-MHP iktidarı, bu yöntemlerle bir yere varamayacaktır. Faşist iktidar, içerisinde yer aldığı krizden kurtulmak için uyguladığı savaş yöntemlerini kendisine görev olarak görüyor. Güney Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdikleri saldırılarla yönlerini Rojava ve Şengal’e çevirmiş, Kuzey Kürdistan’da  ise yüzlerce Kürdistanlı gözaltına alınarak, cazaevlerinde rehin tutulan siyasi tutsaklar işkence ve insanlık dışı yöntemler ile katledilmektedir.  

Ortadoğu merkezli başlayan 3. Dünya Savaşı, gittikçe her yere yayıldı ve her yerden çatışma sesleri geliyor. Bugün Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş için gözyaşı dökenler, Kürdistan işgaline ve katliamlara sessiz kalarak ikiyüzlülüğü oynuyor. Başta Almanya devleti olmak üzere, işgale sessiz kalarak onaylayan tüm devletler bu saldırıların ortağıdır.

'SEFERBERLİK RUHUYLA KÜRDİSTAN'I SAVUNALIM'

Bu soykırım ve imha saldırılarına karşı Kürt özgürlük savaşçıları destansı direniş ile tüm Kürdistan halkını ve kazanımlarını korumaya devam ediyor. Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar olarak ortak mücadele ile, faşist Türk devleti ve KDP ihanetine karşı ulusal birlik ruhu ile karşı koyarak 'Kürdistan’ı savun' şiarıyla alanlara çıkarak kazanımlarımızı koruyabiliriz.

KON-MED olarak başta halkımız olmak üzere, aydın, sanatçı, kurum ve partiler ulusal birlik ruhuyla soykırımcı Türk devletine karşı çıkarak yurtseverlik görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Sessiz kalmak ve izlemek sadece düşmanın işgal ve katliam politikalarına hizmet etmektedir.

Bu temelde, KON-MED olarak, Almanya'da yaşayan tüm halkımızı ve savaş karşıtı tüm dostlarımızı seferberlik ruhuyla 23 Nisan'da yapılacak eylemlere katılmaya çağırıyoruz."

EYLEM TAKVİMİ

KON-MED'in federasyonlar öncülüğünde 23 Nisan'daki eylemlerine dair bilgiler şöyle:

"Düsseldorf , DGB Haus                                                                                           Saat: 14:00             Hamburg, Sternschanze Bahnhof                                                                            Saat: 15:00               Hannover, Opernplatz                                                                                             Saat: 14:00
Dresden, HBF                                                                                                          Saat: 14:00                Leipzig, Eisenbahnstraße                                                                                       Saat: 18:00                   Frankfurt, Galluswarte (Gençlik yürüyüşü)                                                       Saat: 13:00    Stuttgart, Lautenschlager Straße                                                                           Saat: 15:00
Freiburg, Platz der alten Synagog                                                                         Saat: 18:00
München, Zenettiplatz                                                                                           Saat: 19:00."