KON-MED: 23 Temmuz'da tüm Kürtler ve dostları alanlara!

KON-MED, 23 Temmuz'daki eylemlerin yer ve saatlerini duyurdu, tüm Kürtler ve dostlarını alanlara çağırdı.

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "19 Temmuz Rojava Devrimi'nin 10. yıl dönümünde işgalci Türkiye devletinin faşist AKP-MHP rejimi başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu'da yaşayan tüm halklara karşı savaş açarak var olan tüm kazanımları hedefleyerek yok etmek istiyor" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"On yıl önce, IŞİD terörü faşist Türk devletinden aldığı destek ile Suriye başta olmak üzere tüm Ortadoğu'ya acımasızca saldırdı ve 10 binlerce insanı acımasızca katletti. Doğayı ve tarihi tahrip ederek kültürel soykırım yaptı. Binlerce kadın ve çocuk kaçırdı. Êzidî Kürt kadınları köle pazarlarında sattı. Katliamları yapan bu çeteler başından beri diktatör Erdoğan ve Türk devleti tarafından örgütlendirildi. Eğitim, silah, gerekli lojistik tüm destekleri sunuldu. IŞİD barbarları Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde terör saldırıları yaptı. Bu saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. NATO ortağı faşist Türk devleti Avrupa'daki saldırılardan ve Kuzey Suriye ve Irak'ta binlerce sivilin katledilmesinden resmen sorumludur.

 Lozan Antlaşması'nın yıl dönümünde NATO desteğiyle faşist Türk devleti yeniden Misak-i Mili diyerek Halep’ten Musul’a -Kerkük’e kadar Kürdistan’ı yeniden işgal etmek istemektedir. Aylardır Güney Kürdistan’da Özgürlük Gerillasına karşı kimyasal silahlar kullanarak saldırıyor. Kürt Êzidî halkına saldırıyor , Rojava'yı işgal ederek ve IŞİD terörünü tekrardan canlandırarak tüm insanlığı tehdit etmek istiyor.

Yapılan tüm saldırılara karşı, Rêber APO’nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasıyla hayat bulan ve Rojava'da milyonlarca insanın hayatını kökten değiştiren bir devrim gerçekleşti. Bugün Kuzeydoğu Suriye'de milyonlarca Kürt, Arap, Hıristiyan ve diğer kimliğin barış içinde bir arada yaşamasını koruyan benzersiz, çok etnikli ve çok dinli bir proje ortaya çıktı. Kuzeydoğu Suriye Demokratik Federasyonu, demokratik bir Ortadoğu'nun barışçıl vizyonunun eşsiz bir örneğidir. Bu nedenle Rojava Devrimi'ni korumak tüm insanlığın en temel görevidir.

Rojava Devrimi'nin 10. yıl dönümünde, Almanya federal hükümeti bir an önce Erdoğan rejimine karşı tutum alarak, Kürdistan halkına karşı yürütülen soykırım savaşına verdiği destek ve iş birliğini derhal durdurmalıdır!  Almanya PKK yasağını bir an önce kaldırmalı ve Kürt halkına yönelik yapılan kriminalizasyon politikalarını sonlandırmalıdır. Tüm silah ihracatının durdurarak barış ve özgürlüklere hizmet etmelidir.

Almanya’da yaşayan tüm halkları Rojava ile dayanışmaya ve AKP-MHP faşizminin işgaline ve Ortadoğu'daki savaş politikasına karşı bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz!  Gelin hep birlikte barış için sesimizi yükseltelim!
Bu temelde KON-MED olarak, işgalci Türk devletinin yapmış olduğu tüm saldırılara karşı başta tüm halkımız olmak üzere devrimci-demokrat tüm dostlarımızı Türk devletinin soykırımcı politikalarına karşı durmaya, seferberlik ruhuyla alanlara çıkarak mücadeleyi büyüterek 23 Temmuz yürüyüşlerine katılmaya çağırıyoruz."

EYLEM YER VE SAATLERİ
                                                            

Açıklamada, Almanya'da 23 Temmuz'daki “Rojava Devrimini ve İşgale Karşı Kürdistan’ı Savun” yürüyüş ve eylem planlaması şöyle duyuruldu:

"Düsseldorf, DGB Haus
Saat: 14:00

Frankfurt, HBF
Saat: 15:00

Dresden Alauenpark
Saat:11:00

Berlin, Gesundbrunnen Berlin
Saat:18:00

Hamburg, HBF
Saat:15:30

Kiel, HBF
Saat: 16:00

Oldenburg, HBF
Saat: 17:00

Hannover, HBF
Saat: 14:00

Bremen, HBF
Saat: 16:00

Stuttgart ,Lautenschlager Str.
Saat:14:30

Freiburg, Am Stühlinger Kirchplatz 
Saat: 18:00."