KON-MED’den Yadê Samiye Doğan için başsağlığı mesajı

Almanya'da Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Düren kentinde 2 Ekim günü hayatını kaybeden Yadê Samiye Doğan için başsağlığı dileğinde bulundu.

KON-MED Eş Başkanları yazılı başsağlığı mesajında “Almanya’da; yurtseverliği, duruşu, mücadelesiyle bilinen Yadê Samiya Doğan’ın hayatını kaybettiğinin haberini üzüntü ile öğrendik” dedi  

Mesajda devamla şunlar ifade edildi:

“Yurtsever, asi ve saygın bir kadın olarak öne çıkan Yadê Samiye Doğan ağır hasta oluncaya kadar Avrupa'da sürekli çeşitli eylemlerin içinde yer aldı. Açlık grevleri, yürüyüş, miting, özgürlük nöbetleri, anma toplantıları, gücünün yettiği her yerde onu görmek mümkündü.

Kızları Gülçin Doğan ve Rahime Doğan’ı Kürdistan Özgürlük Hareketi saflarında şehit veren Yadê Samiya Kürdistan yurtseverliğinin simge isimlerinden biriydi. 

Kendi direngenliği ile çevresine esin kaynağı ve umut olan Yadê Samiya Doğan, emeğiyle Avrupa'da yurtseverliğin sembollerinden biri oldu.

Yadê Samiya Doğan, 2 Ekim 2022 günü Almanya'nın Düren kentinde organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Cenazesi, uğruna ağır bedeller ödediği Kürdistan'a götürüldü ve 6 Ekim 2022 Perşembe günü son yolculuğuna uğurlandı.

KON- MED olarak kendisini saygıyla anıyoruz. Başta ailesi olmak üzere tüm halkımızın başı sağolsun. Anısını mücadelemizde yaşatma sözünü veriyoruz.