KON-MED, işgalci saldırılara karşı Berlin'deki eyleme çağırdı

AKP-MHP iktidarının işgalci saldırılarına dikkat çeken KON-MED, "28 Temmuz'da Berlin'de yapılacak eyleme seferberlik ruhu ile katılmaya çağırıyoruz" dedi.

KON-MED tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk devletinin Güney Kürdistan'a dönük işgalci saldırılarına dikkat çekilerek, kimyasal silah kullanıldığı da vurgulandı. Türk ordusunun köyleri ve tarım alanlarını da hedef aldığının belirtildiği açıklamada, birçok sivilin katledildiği kaydedildi.

"Ne yazik ki bu soykırım savaşı başta bölge devletleri olmak üzere tüm dünya
devletleri tarafından görmezden geliniyor" denilen açıklamada, AKP-MHP faşizminin tüm Ortadoğu halkları için de tehlike oluşturduğu ifade edildi.

YARIN SAAT 11.00'DA, KONSOLOSLUK ÖNÜNDE...

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Güney Kürdistan'a yönelik faşist Türk saldırılarının derhal durdurulması ve DAİŞ zihniyetli tüm Türk birliklerinin derhal Kürdistan'dan geri çekilmesi için, NATO ortağı olan tüm devletleri bir an önce faşist Türk devletinin terörüne karşı tutum almaya çağırıyoruz.

KON-MED olarak tüm Kürdistanlı halkımızı, dostlarımızı, Türk sömürgeci devletinin işgaline karşı Fed-Kurd Federasyonumuzun öncülüğünde, 28 Temmuz'da Berlin'de Amerikan Konsolosluğunun önünde saat 11:00'da yapılacak eyleme seferberlik ruhu ile katılmaya çağırıyoruz."