KON-MED, Kürdistanlıları yarın alanlara çıkmaya çağırdı

KON-MED, tüm Kürdistanlıları yarın kimyasal saldırı vahşetine karşı eylemlere çağırdı, "Yarın çok geç olabilir, halkımızı seferberlik ruhuyla alanlara çağırıyoruz" dedi.

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Varlık yokluk savaşı verdiğimiz bugünlerde, tarihin en stratejik döneminden geçmekteyiz. Önder Apo'nun ve gerillanın görkemli direnişi karşısında büyük darbeler alan AKP-MHP faşist iktidarı uluslararası yasaları hiçe sayarak özgürlük alanlarına yönelik kimyasal silah kullanmaktadır" denildi.

'DİRENİŞ İLE KAZANMA GÜCÜMÜZ VAR'

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Kürt halkının varlığını ortadan kaldırmak isteyen bu faşist rejime karşı direnişten başka bir seçenek yoktur. Bugün tarihte eşi benzeri görülmemiş bir direniş ortaya koyan gerilla hepimize ağır sorumluluklar yüklemektedir. Bu müthiş direniş ve bu amansız faşizm karşısında sessiz mi duracağız? Kürt halkının tüm kazanımlarını canları ile yoktan var edenlerin direnişine ses olmamız gerekmektedir. Yarın her şey için çok geç olabilir. Bugün ise tam zamanıdır. Bizler çok kritik süreçlerde müthiş direnişler ortaya koyarak kazanımlar elde ettik. Bunu yapacak gücümüz vardır. Ve tekrar aynı direnişi ortaya koymalıyız. Muhteşem bir son için şehit düşenlere borcumuz vardır. Bugün tam da o gündür. Bizleri soykırımdan geçirmek isteyen Türk faşist devletine karşı çocuklarımıza özgür yarınlar bırakmak adına bu direnişe ses olmak durumundayız.

 Bugün dünyanın gözü önünde yasaklı silahlar ile Kürt halkının evlatlarına saldırılmaktadır. Her defasında 'demokrasi', 'insan hakları' kavramlarını dillerinden düşürmeyenler bu saldırılara göz yummaktadır. Almanya'da yaşayan Kürdistanlılar olarak bu sessizliğe karşı yaşadığımız her yeri direniş alanına çevireceğiz. 

'SEFERBERLİK RUHUYLA HESAP SORMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

KON-MED olarak direnenlerin yanında olacağız. Başta Almanya devleti olmak üzere bu saldırılara sessizlikleri ile göz yuman tüm ortaklarını teşhir ederek Kürt özgürlük gerillasının nefesi olacağız.
Bu temelde, KON-MED olarak böylesi bir süreçte hepinizi seferberlik ruhuyla alanlara çağırıyoruz. Kürt halkının çocuklarına 21. Yüzyılda kimyasal silah saldırılarından hesap sormaya çağırıyoruz. 
Cumartesi günü Almanya’nın birçok merkezinde yapacağımız protesto yürüyüşleri için tüm halkımızı tarihi ve vicdani bir sorumluluk ile alanlara çağırıyoruz."

EYLEM YER VE SAATLERİ

KON-MED, yarın (Cumartesi) yapılacak eylemlerin yer ve saatlerini şöyle açıkladı:

"BERLİN

Grosser Stern (Siegessäule) / ecke Str.des 17.Juni                                                                  Saat:13:30
KÖLN 

Ebertplatz                                                                                                                                    Saat:14:00
HAMBURG

Mönckebergstraße
Saat:15.30

DARMSTADT

HBF
Saat: 14.00 

OLDENBURG 

HBF
Saat: 17.00 

STUTTGART 

Lautenschlagerstr.
Saat: 15.00 

MÜNCHEN

Sendinger-Tor platz 
Saat:16.00."