KON-MED, Mamoste Fevzi Özmen'i andı

Mamoste Fevzi Özmen'i anan KON-MED, "Çalışmaları, Türk devletinin kültürel soykırım politikasının boşa çıkarılmasında yaratıcı ve etkili bir direniş örneği oldu" dedi.

KON-MED Yönetim Kurulu, yaşamını yitiren Mamoste Fevzi Özmen için yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada,  "Mamoste Fevzi Özmen uzun süre Înstîtûta Kurdî ji bo Lêkolîn û  Zanistî (Almanya'daki Kürt Araştırma ve Bilim Enstitüsü ) eşbaşkanlığını yaptı. Ömrünü Kurdistan halkına adadı. Bu uzun  sürgün yılları boyunca çalışmaları ağırlıklı olarak Kürt dilinin  kültürü, araştırması ve eğitimine odaklandı. Kürt Enstitüsü başta olmak üzere eşbaşkan olarak, genel olarak da birçok ulusal Kurdistan kurumunda YMK, PENA KURD, KNK, vb. üyesi ve KON-MED yöneticisi olarak yer aldı. Bir Kürt aydını olarak  yaşamını Kurdistan mücadelesine adadı ve Kurdistan için çeşitli  saygın ve kutsal çalışmalar yürüttü" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

Hayatını Kürtçe yaşayan Mamoste Fevzi yüzlerce öğrenci yetiştirdi, bu öğrencilerin birçoğu Kürt kurumlarında ve derneklerinde onun izini sürerek kutsal dilimiz Kürtçenin yaşaması için dil dersleri verdiler. Mamoste Fevzi bu yönüyle öğretmenlerin öğretmeni oldu. Bu nedenle bilinmesini isteriz ki  Mamoste Fevzi’nin yaptığı çalışmalar, Türk devletinin kültürel soykırım politikasının boşa çıkarılmasında yaratıcı ve etkili bir direniş örneği oldu.
Halkımıza ve özellikle aydın, akademisyen ve Kürt  yazarlara çağrımız; Mamoste Fevzi’nin öğrencileri ve mücadele arkadaşları olarak Kürt kültürünün ve dilinin bayrağını yükseltelim. Mamoste Fevzi’yi anmanın yolu buradan geçmektedir.

Başta Mamoste Fevzi'nin ailesi, öğrencileri ve yurtsever Kürt halkının başı sağ olsun.

KON-MED onun anlamlı ve önemli çabalarını takip edeceğimizin sözünü veriyoruz. Bu kutsal  yürüyüşü sonuna kadar kesintisiz sürdüreceğiz."