KONGRA-GEL 4 Nisan’ı tüm halklara kutladı

KONGRA–GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü 4 Nisan’ı “tüm halklara” kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, “Rêber Apo’nun 74. doğum yıl dönümünü, büyük bir coşku ve sevinç ile kutluyoruz. Özgür Kürt, Özgür İnsan’ın doğum günü olan 4 Nisan günü, başta Kurdistan halkları olmak üzere tüm kadınlara ve halklara kutlu olsun diyoruz” dedi.

Açıklama şöyle devam etti: “4 Nisan günü; kapitalist modernite tarafından baş aşağı edilen Kurdistan tarihinin ayakları üzerine doğruca oturtulduğu, halkımızın kendi hakikatiyle buluştuğu mücadelenin doğum günüdür.

4 Nisan günü; yenilmiş, tüm umutlarını yitirmiş, uçurumun kenarına yani yok edilme noktasına getirilmiş bir halkın, özgürlük temelinde öz gücüyle yeniden yaşama dönüşünün miladıdır.

4 Nisan günü; çaresizliği asla kabul etmeyen, kadın özgürlüğü temelinde özgür – eşit ve demokratik yaşamı en büyük erdem sayan düşüncenin doğum günüdür.

Halkımız ve dostlarımız bulundukları her alanda 4 Nisan gününü coşku ve heyecan ile kutluyorlar. Günün anlam ve önemi çerçevesinde ağaç fidanları dikiliyor, özgür yaşama ve çevreye sahip çıkıyorlar.

Rêber Apo 75. yaşından gün alacak. 2023 yılı Kürt halkının inkar ve imha anlaşması olan Lozan ittifakının 100. yılı, Rêber Apo’nun özgürlük yürüyüşünün 50. yılıdır. Bu nedenle de içinde bulunduğumuz bu yıl hem halkımız ve Özgürlük Hareketi için hem de inkarcı- soykırımcı devlet sistemi açısından oldukça hayati bir süreçtir.

Bu süreçte yapılan ve yapılacak olan tüm çalışmaların hedefi, AKP-MHP faşizminin çökertilmesi temelinde Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamaktır. Artık zamanı geldi. Halkımız ve dostlarımız her yerde bu hedefe kilitlenerek çalışmalıdır.

Rêber Apo’nun doğum gününü başta kadın yoldaşlarımız olmak üzere tüm arkadaşlarımızın ve halkımızın doğum günü olarak bir kez daha içtenlikle kutluyor, Rêber Apo ile fiziki buluşmamızı sağlayacak bu kutsal mücadelede herkese üstün başarılar diliyoruz.”