KONGRA-GEL: Hamleyi Önder Apo’nun özgürlüğü ile taçlandıralım

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm için 10 Ekim’de başlatılan hamleyi selamlayarak, “Toplumsal inşa seferberliğe” çağırdı.

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı, “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm’ hamlesini Önder Apo’nun özgürlüğü ile taçlandıralım” başlığı altında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Önder Apo’nun dostlarının küresel düzeyde başlattığı ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm’ hamlesini büyük bir coşku ile selamlıyoruz” denildi.

KONGRA-GEL şöyle devam etti:

“Önder Apo’nun küresel düzeyde sahiplenilmesi, Önder Apo’nun özgürlük paradigmasının küresel düzeyde insanlık için yarattığı umudun ifadesidir. 

Kapitalizmin azami kar hırsının yarattığı krizler ve bu krizlerden çıkış için planlı olarak yürütülen savaşların ortaya çıkardığı büyük yıkımların sonucunda, dünyamız toplumsal ve çevresel felaketlerin yarattığı maddi ve manevi bir çöküş tablosu ile yüz yüzedir.

Kapitalist modernitenin yarattığı vahşi sömürü ve yıkım sistemine karşı, kadın özgürlüğüne dayalı demokratik ekolojik toplum sisteminin ifadesi olan “demokratik modernite” paradigması ile, Önder Apo arayış içinde olan bütün insanlığa “umut” oldu.

Önder Apo başta kadınlar, ezilen halklar ve gençler olmak üzere yok sayılan ve baskı altında olan tüm toplumsal kimlikler için özgür- eşit- demokratik bir yaşam arayışı içinde olan her çevreye ve herkese umut oldu.

Şimdi umudu büyütmenin zamanıdır. Umut, Önder Apo’dur. Ahlaki ve politik topluma dayalı özgürlük paradigmasıdır. Paradigmayı toplumsal alanda demokratik ulusun boyutlarına göre inşa edelim. Demokratik toplumun gücünü hayatın her alanında büyüterek, Önder Apo’yu özgürleştirelim.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa çözüm” hamlesini, bulunduğumuz her alanda toplumsal inşa ile büyütmeliyiz. Çünkü, kadın özgürlüğüne dayalı demokratik- ekolojik toplum inşası, Önder Apo’ya yönelik uluslararası komplocu güçlere, Kürt sorununu soykırım kıskacında çözümsüz bırakmak isteyenlere verilecek en güçlü cevaptır.

Uluslararası 9 Ekim komplosunun 25. yıl dönümünde, uluslararası komplocu güçlere küresel düzeyde etkili bir hamle ile verilen cevap, oldukça anlamlı ve değerlidir. Bu hamlede yer alan tüm dostlarımızı içtenlikle kutluyoruz.

Bu hamle nedeniyle KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı olarak halkımıza çağrı yapıyoruz; Önder Apo’nun dostlarının başlattığı “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa barış” hamlesini Önder Apo’nun özgürlüğü ile taçlandırmak için, demokratik ulusun boyutlarına göre demokratik konfederalizm sisteminin inşasını seferberlik ruhu ile yürütelim. Bu günlere inanarak geldik. Önder Apo ile fiziki olarak buluşmanın aşk ve heyecanı ile, başaracağımıza olan inançla herkesi toplumsal inşa seferberliğine çağırıyoruz. Başarı halkımızın ve dostlarımızındır.”