Birçok ülkede Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için çadır eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle 10 Ekim’de başlatılan küresel hamle kapsamında Kopenhag, Den Haag, Frankfurt, Stuttgart ve Marsilya kentlerinde üç günlük bir çadır eylemleri başlatıldı.

KOPENHAG

Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da yaşayan Kürtler, Danimarka Parlamentosu önünde çadır kurdu.

Eylem üç gün boyunca sürecek.  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle Kürt halkının dostlarının 10 Ekim’de başlattığı hamle kapsamında başlatılan eylemde Abdullah Öcalan'ın kitapları ile fikirlerinin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

Eylem 26 Ekim’e kadar her gün 10.00 ve 16.00 saatleri arasında yapılacak.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de aynı amaçla üç günlük bir çadır eylemi başlatıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentindeki çadır eylemi ise saat 12.00’de Haupwache’de başladı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından organize edilen eylem üç gün sürecek. Eylemin ilk gününde Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ilişkin bildiriler dağıtıldı, çevredekilere bu konuda bilgilendirmelerde bulunuldu.

STUTTGART

“Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası kapsamında Almanya’nın Stuttgart kentinde de çadır kuruldu.

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi bileşenlerinin öncülük ettiği eyleme, Kürt halkının dostları da dayanışma gösterdi.

Çadır eyleminin startı sabah saat 11.00'de Königstraße’de bulunan Stuttgart Eyalet Parlamentosu ve parlamentoya ait ek bir binan önünde verildi. Eylem üç gün sürecek.

Eylemin birinci günündeki nöbeti Stuttgart'da yaşayan Kürdistanlılar yürüttü. İkinci gün eylemi Forzheim ve Bodensse devralacak. Üçüncü gün ise Heilbronn’dan bir grup eylemi yürütecek.

El bildirilerinin dağıtıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

Eylemciler parlamentoya, İmralı’daki duruma dikkat çeken ve Kürtlerin demokratik hak taleplerini içeren bazı dosyaları parlamentoya sundu.

Eylemciler ayrıca Alman devletinin Türk devletine silah satarak kendi yasalarını çiğnendiğine dikkat çeken mektuplar verdi.  

MARSİLYA

Fransa’nın güneyindeki Marsilya kentinde hamle kapsamında üç günlük çadır eylemi başlatıldı.

Abdullah Öcalan’a özgürlük taleplerinin yer aldığı çok sayıda pankart ve dövizlerin taşındığı eylemin ilk günü bir basın açıklaması ile başladı. Eylem sırasında Avrupa Birliği temsilciliğine dosya sunulması bekleniyor.

Eylemin ikinci günü Arin Mirkan Kadın Meclisi ile devam edecek. Çadır eylemi, 26 Ekim’de saat 16.00'da büyük bir miting ile sona erecek.

STOCKHOLM

İsveç'in başkenti Stockholm'de dün açılan çadır eylemi de ikinci gününde devam etti. 

DEN HAAG

“Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesine dikkat çekmek amacıyla Hollanda'nın Den Haag kentinde 3 günlük çadır eylemi başlatıldı.

Çadır eylemini yarın gençlik hareketi, perşembe günü ise Hollanda Kürt Kadın Hareketi aynı saatlerde devralacak.

Öte yandan Hollanda Demokratik Güç Birliği de hamleye katıldığını duyurdu.