GÖRÜNTÜLÜ

Kopenhag'da protesto: İşgal ve tecrit bitene kadar direniş!

Başkent Kopenhag'daki Kürtler ve dostları, işgal ve tecridi protesto etti, "İmralı tecridi kırılana ve işgal bitene kadar direniş" mesajını verdi. Eylemde gerilla selamlandı.

TECRİT EYLEM

Danimarka’nın başkenti Kopenhag'da Türk devletinin işgal saldırıları ve İmralı'daki işkencesi protesto edildi.

Eylemde Danca ve İngilizce basın bildirileri okundu.

Eylemdeki açıklamada "Başûrê Kurdistan’daki saldırılar uluslararası bir hukuk ihlalidir, yetkili uluslararası kurumların hemen devreye girmesi, her türlü kimyasal silahların kullanıldığı bu faşizan hücumu ve bu işgal saldırısını durdurması gerekir" denildi.

'TECRİT KIRILANA, KURDİSTAN İŞGALCİLERDEN TEMİZLENENE KADAR MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ'

Açıklamada şu mesajlar da verildi:

"İmralı tecrit sistemi kırılana kadar, Kurdistan'ın her karışı işgalcilerden temizleninceye kadar gerillalarımızın yanında olacağız, İmralı işkence sistemi çökertilene kadar faşist AKP-MHP'nin ve komplocu güçlerin karşısında mücadelemizi yükselteceğiz."

Başûrê Kurdistan’da Barzani çetelerinin ihanetçi iş birliğini lanetliyor, bütün Kürtleri ve dostlarını bu ihanete karşı iş birliğine çağırıyoruz. İhanet en geç yenilgiyle sonuçlanacaktır. Çünkü PKK’nin dinamizmi halkıdır, iç dinamikleriyle gelişmiş ve halkıyla yekvücut olmuştur.

Halkımızın ve Kurdistan’ın yegane garantörü olan PKK ve gerillalarına karşı başlatılan bu ihanete geçit vermeyeceğiz ve hesabı sorulacaktır.
5 yıldır haber alamadığımız Önderliğimizin durumu bizleri kaygılandırıyor. Bu anlamda Danimarka’daki kurumları, uluslararası ilgili kurumları AİHM'i, Avrupa Konseyi’ni, CPT’yi acil göreve çağırıyoruz."