GÖRÜNTÜLÜ

Kotol şehitleri için anma ve taziye: Direnmezsek yolumuzu bulamayız

Kotol şehitleri için düzenlenen etkinlikte konuşan Barış Annesi Fatma Tören, “Yitirdiğimiz binlerce Egîd'in yolundan giderek 'Yaşamak Direnmektir' şiarıyla direnişimizi sürdüreceğiz. Eğer direnmezsek yolumuzu da özgürlüğümüzü de bulamayız” dedi.

19 Temmuz günü Kotol bölgesinde İran devlet güçlerinin kurduğu pusu sonucu şehit düşen HPG gerillaları Hogir Botan (Şerif Adlım), Rênas Civyan (Bedran Erin) ile Berxwedan Goyî (Rizgar Kara) İsviçre'nin Luzern kentinde anıldı. Anma sonrası Berxwedan Goyî için taziye kuruldu.

Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) tarafından Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK-Lu) düzenlenen anma, Hogir Botan, Rênas Civyan, Berxwedan Goyî şahsında tüm Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

CDK-Lu Şehit Aile Komisyonu Sözcüsü Salih Hezexî, Kürt halkının çok ağır bir süreçten geçtiğini, her gün yeni şehadet haberleri alındığını belirterek, herkesi mücadelede sorumluluk almaya çağırdı.

Hezexî, şöyle konuştu. "Tecride, işgale ve soykırım politikalarına karşı ağır bir sorumluluk üstlenen Kürdistan Özgürlük Gerillalarına karşı bizler, bu mücadeledeki yerimizi almakla sorumluyuz. Kürt halkının önderliğine, varlığına, diline, kültürüne, topraklarına karşı sürdürülen bu saldırılar  karşısında nerede olursak olalım Önderliğimize ve kahraman gerillalarımıza sahip çıkacağız. Şehitlerin bize bıraktığı mirası yerde bırakmayacağız. Bunun için faşist devletlere karşı savaşacağız, birliğimizle bu savaşı kazanacağız ve Önderliğimizi fiziki özgürlüğüne kavuşturacağız." 

Ardından Barış Annesi Fatma Tören söz alarak, "Halkımıza, ailemize, Önderliğimize ve kahraman gerillalarımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimiz bizlerin özgürlüğü için Egîdlerin yolundan giderek bu uğurda şehit düştüler. Gerillalarımız tünellerde, yağmurda, çamurda bizim için direniyorlar ve şehadete ulaşıyorlar. Yitirdiğimiz binlerce Egîd'in yolundan giderek 'Yaşamak Direnmektir' şiarıyla direnişimizi sürdüreceğiz. Eğer direnmezsek yolumuzu da özgürlüğümüzü de bulamayız. Kanımızın son damlasına kadar bu yoldan vazgeçmeyeceğiz ve direneceğiz" dedi.

KOMAW İsviçre Temsilcisi Mustafa Karahan ise, "Faşist Türk devleti ve ortakları dört taraftan Kürt halkına saldırıyor. Kürtlerin varlığını yok etmek istiyorlar ve özgürlük gerillalarımız da bu saldırılara karşı kahramanca bir direniş sergiliyor. Acımız ağırdır; her bir şehit haberini aldığımızda canımızdan bir parça veriyoruz. Ama özgürlük bedelsiz olmaz. Gerillalarımız bu bedeli sorgusuz sualsiz veriyorlar ve direniyorlar, Kürt halkı özgürlüğüne kavuşuncaya kadar da savaşmaya devam edeceklerdir."

Karahan'ın ardından Berxwedan Goyî'nin ailesi adına Sadun Kara ile Mehmet Kara da birer konuşma yaparak her alanda, her yerde ve her daim kendi kimliklerine, dillerine, kültürlerine sahip çıkarak şehitlerin mirasına sahip çıkacakları mesajı verdiler.

Konuşmaların ardından anma “Şehîd Namirin”, “Bê Serok Jiyan Nabe” ve “Bîji Serok Apo” sloganlarıyla sonlandırıldı.

Anma sonrası Berxwedan Goyî'nin ailesi ve mücadele arkadaşları tarafından taziyeler kabul edildi.