Kültür Festivali: ‘Bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız’

DBP Eş Genel Başkanı ve DEM Parti Batman Milletvekili Keskin Bayındır, Almanya’da gençler öncülüğündeki Uzun Yürüyüşe atıfta bulunarak, “Biz hazırız, bu mücadeleyi gençlerimizin ve kadınlarımızın öncülüğünde başarıya ulaştıracağız” dedi.

32. Uluslararası Kürt Kültür Festivali,  “Tecrit ve işgali kıralım, Önder Apo’yu özgürleştirelim” teması ile büyük bir coşku ile devam ediyor.

Festivalde BDP Eş Genel Başkanı Keskin Baydındır, Hessen Eyalet Parlamentosu üyesi Martine Feldmayer ve Alman Sol Parti (Dİ LİNKE) Eş Başkan Adayı Jan Van Aken birer konuşma yaptı. 

Sahnede kitleye hitap eden DBP Genel Başkanı Bayındır, Kürt halkının diline ve kültürüne sahip çıkmadığını iddia edenlere atfen, “Milyonlarca Kürt dilini ve kültürünü yaşamak için mücadele ediyor. Bu alanda bugün Kürt halkı diline ve kültürüne verdiği önemi ve yaşama arzusunu haykırıyor. Bakur’dan Rojava’ya, tüm Kurdistan parçalarında halkımızın umudu kültürü ve dilidir. Umudu bu alanların çoğalmasıdır” dedi. 

Keskin Bayındır, Avrupa’da yaşayan Kürt halkının yıllardır verdiği mücadelenin adım adım ilerlediğini ve Kürt halkının düşmanlarının Kürt birliğini parçalama çabalarının sonuçsuz kalacağını söyledi. 

Ortadoğu’da ve Kürt halkının üzerinde kirli bir siyasetin sürdürüldüğünü ifade eden Bayındır, Kürt halkının bu siyasete karşı mücadele ettiğin  ve bu mücadelenin özgürlükle sonuçlanacağını vurguladı. 

Kürt halkının mücadelesinin sadece kendi halkı için değil, aynı zamanda halklar içinde umut olduğunu kaydeden Bayındır, “Biz zulme ve zorbalığa karşı 50 yıldır boyun eğmedik. Abdullah Öcalan’ın mücadelesine Kürt halkı inanıyor, bu mücadele amacına ve hedefine ulaşacaktır” dedi. 

Bayındır, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün ve Kürt sorunun çözümünün, Kürt halkının Ortadoğu’nun barışı için kilit önemde olduğunu vurguladı. 

DBP Eş Genel Başkanı, bu doğrultuda, başlatılan özgürlük mücadelesinin ve hamlesinin sanatçılar, akademisyen ve aydınlar tarafından da desteklendiğini belirterek, bu adımların sonuç vereceğinin altını çizdi. 

Bayındır, Kürt kadınlarının mücadelesine de değinerek, Jina Emini’yi katledilişinin yıl dönümünde anarak, Kürt kadınlarının mücadelesinin Asya’dan Avrupa’ya Afrikaya kadar tüm kadınların umudu olduğunu kaydetti. 

“Bu devrim, bu özgürlük mücadelesi, kadınların mücadelesidir” diyen Bayındır, “Kadınlar bir ellerinde ateş zulme karşı çıkıyor, diğer ellerinde suyla barış ve eşitliği dünyaya ve Kurdistan’a getiriyor” diye ekledi. 

Bayındır, 25 yıldır Abdullah Öcalan’ın esareti ve uygulanan tecridin sondırılması için yürütülen mücadelelerden bahsederek,  bu konuda uluslararası komplonunu devam ettiğini söyledi.

Avrupa’nın komplo sürecinden oynadığı role değinerek, bu komploya karşı heralanda mücadelenin sürdüğünü belirten Bayındır, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Kürt sorunun çözümünün merkezi olduğunun altını çizdi. 

Bayındır, “Biz hazırız, bu mücadeleyi gençlerimizin ve kadınlarımızın öncülüğünde başarıya ulaştıracağız” dedi. 

Bayındır, Uzun Yürüyüşteki gençleri selamlayarak, Kürt gençlerinin 24 yıldır süren kararlı bir mücadelesenin hangi zorlukla karşılaşırsa karşılaşsın sonunda başarıya ulaşacağını söyledi.

Festival, Hozan Kawa’nın müzik dinletisi ile devam ediyor.