Kürdistanlılar İsviçre'de alanları terk etmiyor: Her yer direniş mevziisidir

İsviçre’nin Solothurn kentinde düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Maxmur (Şehit Rüstem) Mülteci Kampı’na ve Kürdistan’da yürüttüğü katliam ve işgal saldırılarına tepkiler sürüyor.

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) ile İsviçre Kürt Kadın Hareketi'nin (YJK-S) "İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema Azadiye ye!” hamlesini sahiplenme çağrısıyla Solothurn kentinde yüzlerce kişinin katılımı ile bir protesto eylemi düzenledi.

1 Mayıs alanı olarak bilinen kentin önemli toplanma merkezi olan Kreuzackerzplatz’da bir araya gelen halk Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK bayrakları taşıdı.

Eylem, “Çerxa Şoreşê” marşı ile Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

İşgalci Türk devletinin Kürdistan’da yürüttüğü işgal ve katliam saldırılarına karşı İmralı direnişi ile gerilla direnişinin sahiplenildiği sloganlar ve ihanet çizgisiyle katliama ortaklılığını sürdüren KDP yönetimine tepki gösterilen sloganlarla yürüyüşe geçti.

Kent merkezinde sürdürülen yürüyüşün ardından halk 1 Mayıs alanında yeniden bir araya geldi ve bir miting düzenledi.

Almanca bildirilerin okunması ardından bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Serhat Agîrî, işgalci Türk devletinin Kürt halkına soykırımı hak gördüğünü belirtti. Türk devletinin soykırım saldırıları ile de yetinmeyerek her türlü fiziki, psikolojik işkence araçlarıyla Kürt halkının değerlerini hedef aldığını da sözlerine ekledi.

“Gerek KDP yönetiminin katliama olan desteği, gerekse Avrupa devletleri ve ABD'nin çıkarlarını ön plana alarak bu katliamı görmezden gelmesi kabul edilemez” diyen Agîrî, Kürt halkı için bugün Önderliğine sahip çıkma, gerilla direnişini sahiplenme günü olduğunu da belirtti.

Agîrî “Dem dema Azadiye ye” hamlesinin başarıya ulaşmasının da Kürt halkının, Kürdistan’ın ve Ortadoğu halklarının özgürlünğün sağlanması anlamına geldiğini de vurguladı.

Agîrî, “Bizler için tek çare, direnişe sahip çıkarak, zafere taşımaktır” diye konuştu.

İsviçreli demokratik kurum temsilcileri de konuşmalarında Kürt halkının katliama karşı direnişinin sahiplenme mesajı verdi. Eylem sloganlarla sona erdi.