GÖRÜNTÜLÜ

Kurdistanlılar Cenevre'de işgale karşı yürüdü

İşgalci Türk devletini Kurdistan'a yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostları bir yürüyüş düzenledi.

İŞGALA KARŞI EYLEMLER SÜRÜYOR

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) çağrısıyla Navigation meydanında bir araya gelen halk Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşu ardından halk "Kurdistan'ı Savun" ve "Kurdistan'a saldırıları durdurun" yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti. İşgal saldırılarının kınandığı ve gerilla direnişinin selamlandığı sloganların atıldığı yürüyüş boyunca Fransızca bildiriler dağıtıldı. Yürüyüş sonrası Mont-Blanc meydanına ulaşan Kurdistanlılar burada bir miting düzenledi. Mitingde konuşan Ramazan Kızılkurt, işgalci Türk devletinin sivil halk ve sivil yaşam alanı demeden Kurdistan'da kirli bir savaş stratejisi yürüttüğünü söyledi.

Bu işgal saldırılarının Irak hükümetinin onayı ve KDP ortaklığıyla sürdürüldüğünü hatırlatan Kızılkurt "İhanet ve işbirliği içerisinde sürdürülen bu saldırılar Kürt halkının ve Kurdistan'ın birliğinin sağlanmasının engellenmesi temelindedir. İhanet ve işbirliğine geçit vermeyerek Kürt halkının özgürlüğü ve birliğinin sağlanması temelinde mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ramazan Baytar tarafından Fransızca basın metni okundu. Sivil halka ve yaşamlarına yönelen saldırılara karşı uluslararası topluma çağrı yapan Baytar "yaşam alanlarını hedef alan bu saldırılara karşı uluslararası kurumlar tepkilerini ortaya koymalıdır" dedi.

Eylem sloganlarla son buldu.