Kürt gençleri Avrupa Parlamentosu’na girdi: Sabrımız kalmadı!

Kürt gençleri, Strasbourg’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride sessiz kalarak destekleyen Avrupa Parlamentosu’nu protesto etmek için binaya girdi. Üç saatlik görüşme ardından AP Başkanı’na dosya teslim etti.

Kürt gençleri, “Sabrımız kalmadı-Önder APO’ya özgürlük” şiarıyla sabah saatlerinde Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya gelerek Avrupa Parlamentosu’nun (AP) genel kurul salonuna girdi.

Burada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit karşısında sessiz kalan AP’yi protesto eden sloganlar atan gençler, salonda bulunan parlamenterlerin dikkatini çekti.

Gençleri engellemeye çalışan güvenlikçiler, eylemi engelleyemeyince o sırada salonda bulunan parlamenterlerin misafirlerini salon dışına çıkardı.

Gençlerin talebi doğrultusunda Avrupa Parlamentosu Başkanı salona gelip gençlerle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye HDP Avrupa Sözcüsü Faik Yağız ve parlamentonun bazı çalışanları da dahil oldu. Toplantıda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan iki yıldır haber alınamadığına dikkat çeken gençler, İmralı işkence ve tecrit sisteminin insan hakları ihlali olduğunu, Avrupa Parlamentosu’nun kendi aldığı kararları uygulamadığını ve Abdullah Öcalan’ın esir alınmasında baş sorumlunun da Avrupa devletleri olduğunu vurguladı.

Üç saat süren toplantıdan sonra Avrupa Parlamento Başkanı’na Uluslararası Komplo’ya dair bir dosya teslim eden gençler, gerçekleştirdikleri bir açıklama ile eylemlerini sonlandırdılar.

Açıklamada seferberlik çağrısı yapan gençler, Kurdistan’da yaşanan felaket karşısında halkı ölüme terk eden AKP-MHP faşist rejiminin de Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ile son bulacağı belirtildi. Açıklamanın sonunda gençler, herkesi direnişi büyütmeye, Abdullah Öcalan etrafında kenetlenmeye çağırdı.