Kürt gençlerinden 3 günlük Uzun Yürüyüş çağrısı

TCŞ ve TekoJIN, 6 ülkede işgal ve ihanete karşı düzenlenecek Uzun Yürüyüşler için çağrı yaparak, "Gerillanın destansı mücadelesini sahiplenelim" dedi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN), 3 günlük Uzun Yürüyüş için çağrıda bulundu.
Gençler, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre, İsveç ve Yunanistan’da “İhanete ve İşgale Karşı Werin Cenga Azadiyê” şiarıyla Uzun Yürüyüş eylemlerinin düzenleneceği duyurmuştu.
Yunanistan’da Uzun Yürüyüş eylemi gerçekleştirecek olan gençler, destansı direniş sergileyen gerillanın mücadelesini selamlarken, Apocu ruhla Uzun Yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Yürüyüş tertip komitesinin açıklaması ve yürüyüş güzergahı ise şu şekilde:
"Atina'da bulunan Kürt gençler olarak Kürdistan'da ki işgal saldırılar ve KDP ihanetine karşı Yunanistan başkenti Atina'ya bağlı Lavrio kasabasından Atina şehir merkezine kadar 3 günlük yürüyüş gerçekleştireceğiz.

30 Mayıs'ta başlayacak olan yürüyüş 1 Haziran'da Atina'da Türk konsolosluğunda son bulup, yürüyüşün ardından Lavrio’da yapılacak olan 1 Haziran kutlamalarına dahil olacağız. Kutlamaya sanatçı olarak Nuarin katılacak. 1 Haziran ruhuyla yürüyeceğimizi ifade ediyoruz. Tüm Kürdistan gençliğini ve dostlarını, Kürdistan gerillasının eşsiz direnişini sahiplenmeye, işgallere ve ihanete karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.

30 Mayıs 2022 Pazartesi
Lavrio – Marco Poulo
31 Mayıs 2022 Salı
Marco Poulo – Palania
01 Haziran 2022 Çarşamba
Palania – Atina."

İNGİLTERE

İngiltere’deki 3 günlük Uzun Yürüyüşün güzergahı Tertip Komitesi tarafından yapılan yazılı bir açıklama ile duyuruldu.
Tertip Komitesi tarafından yürüyüşe ilişkin yapılan açıklama şöyle:
“17 Nisan 2022 itibarıyla, AKP-MHP faşizmi öncülüğünde Türk devleti Güney Kürdistan’ın Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerindeki saldırılarını şiddetle artırırken, Kürt soykırımına olan ısrarını bir kez daha teyit etti. Türk devleti NATO güçlerinin onayı ve uluslararası örgütlerin sessiz kalışı ile birlikte bölgede kimyasal silah kullanımını da arttırmaktadır. Aynı zamanda bölgedeki sivillerin ve özgürlük gerillamızın canlarına mal olmaya devam ederken, insanlığa karşı hunharca suç işlemektedir.
NATO öncülüğündeki Ortadoğu'daki kanlı savaş, Türk devleti tarafından KDP işbirlikçiliğiyle bir komplo haline dönüşmüş, son aylarda ise Ukrayna kriziyle birlikte Kürdistan özgürlük hareketine karşı yönelimler artmıştır. NATO ve Rus emperyalizmi arasındaki rekabet ve bu emperyalist savaşın yol açtığı doğal kaynak ve petrol krizi, NATO destekli Türk devlet faşizminin Güney Kürdistan ve Rojava’da daha da büyümesine sebep olmaya devam ediyor.
Bu temelde, Avrupa'daki Devrimci Gençlik Hareketi'nin (TCŞ / TekoJIN) eylem çağrısının bir parçası olarak, Fransa, Almanya, İsveç, İsviçre, Yunanistan, Rojava ve Güney Kürdistan'da da benzer şekilde düzenleneceği gibi Londra'da Kürt gençleri olarak üç günlük Uzun Yürüyüş eylemi düzenliyoruz.
Bütün Kürdistanlıları ve dostlarımızı 'Kürdistan’ı Savun' şiarıyla ihanet ve işgale karşı çıkmak için bu üç gün eylemlere katılmaya çağırıyoruz.

1. Gün:
 30 Mayıs 2022 Pazartesi
 11:00
 654-658 Hertford Road, Enfield, EN3 6LZ

2. Gün:
 31 Mayıs 2022 Salı
 11:00
 31-33 Dalston Lane, Hackney, E8 3DF

3. Gün (Uluslararası Seferberlik Günü):
 1 Haziran 2022 Çarşamba
 11:00
 Highbury Bahçesi, Islington, N1 2LF."