Kürt Halk Önderi için Köln’de 5 bin 500 imza

Tüm Avrupa'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle başlatılan imza kampanyasında Köln’de toplanan 5 bin 500 imza BM’ye gönderildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle başlatılan imza kampanyası Avrupa'nın dört bir yanında devam ediyor. Almanya'nın Köln kentinde bugün Müllheim ilçesinin Wiener Platz'da bulunan postaneden Birleşmiş Milletler'e (BM) yeni imzalı mektuplar gönderildi.

Burada yapılan konuşmada, bugüne kadar Köln ve çevresindeki Demokratik Toplum Merkezleri ile kadın meclislerinin toplam 5 bin 500 imzalı mektup gönderdiği açıklandı. 

Köln Demokratik Toplum Merkezi geçen ay hedefin 5 bin mektup olduğunu açıklamıştı. Köln Demokratik Toplum Merkezi aktivistlerinden Hüseyin Temel, Köln ve çevresindeki kurumların hedeflerine ulaştığını, ancak imza toplamaya devam ederek sayıyı 6 bine ulaştıracaklarını söyledi.

Öte yandan 4 Kasım 2018’de Ankara’yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmar, KCK yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan için ödül konulduğunu; adı geçen PKK yöneticilerinin kimlik ya da yer tespiti konusunda bilgi verenlere 12 milyon dolar ödül verileceğini açıklamıştı. 

Köln Demokratik Toplum Merkezi, ABD Başkanı Joe Biden'a KCK yöneticileri hakkında alınan kararın geri çekilmesi için "Kürt Siyasetçileri Terörist Değildir" başlığıyla mektup göndereceklerini de açıkladı.