Kürt Halk Önderi'nın fiziki özgürlüğü için Uzun Yürüyüş üçüncü gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Uzun Yürüyüş, 3. gününde Almanya’nın Stuttgart kentinden “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında start aldı.

Her yıl geleneksel olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş, bu yıl da iki koldan sürdürülüyor.


Uzun Yürüyüş, Almanya’da Kürt gençleri, İsviçre’de ise enternasyonalist gençlerin öncülüğünde yapılıyor. Uzun Yürüyüş Almanya’da “2023 Zafer Yılında Önder APO’nun Fiziki Özgürlüğünü Sağlayacağız" sloganı ile gerçekleştiriliyor.

Gençlerin yürüyüşünün 3. günkü durağı ise sabah saatlerinde toplanma yeri olan Stuttgart’ta bulunan Stadtgarten Meydanı oldu. Saat 09:00’da burada toplanan gençler, Stuttgart’tan Böblingen kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Bugün yaklaşık 18 kilometre yol alacak olan gençler, akşam saatlerinde Böblingen’de bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezinde bir araya gelecek.

Gençler, bugün itibarıyla toplamda 54 kilometre yol katetmiş olacak.

GÜN GÜN PLANLAMA

Kürt gençlerinin eylem planlaması ise şöyle:

"4. Gün, Almanya’nın Reutlingen kentinde EskaterPark’da saat 09:00’da toplanılacak ve Reutlingen kent merkezinde 5 km yürünecek. Eylemciler akşam saat 17:00 sıralarında ise Holzmart’da bir miting yaparak buradan Şehit Sara Dorşîn’in kaldığı eve doğru yürüyüşe geçecekler.

5. Gün Offenburg kent merkezinden Lahr kent merkezine doğru yürüyüşe geçen gençler, Lahr’da planlanan bir seminerde buluşacak.

6. Gün Freiburg kent merkezinde sabah saat 09:00’da toplanan eylemciler, kent merkezinin en işlek cadesinde yürüyüşe geçecek. Akşam saatlerinde de Freiburg’da bulunan DKTM’de düzenlenen “Genç Kadın” seminerinde buluşulacak.

7. Gün Almanya’nın Heilbronn kentinden hareketle yola çıkan Kürt gençleri İsviçre‘den gelen enternasyonalist koldan bileşenlerle Strasbourg’da bir araya gelecek ve on binlerce kişinin katılacağı merkezi yürüyüşte buluşacak."