Kürt siyasetçileri tutuklayan Alman devleti protesto edildi

Heilbronn eylem düzenleyen Kürdistanlılar, geçen hafta iki Kürt siyasetçi ve bir Kürt sanatçıyı tutuklayan Alman devletini protesto etti.

Alman polisi tarafından geçen hafta Kürt siyasetçiler Abdullah Ö., Mirza B ile Kürt sanatçı Mazlum D.’nin tutuklanması Almanya'nın Heilbronn kentinde protesto edildi. Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla toplanan çok sayıda kişi, Kürt siyasetçilerin işkence dileyerek gözaltına alındığı yerde Alman devletini kınadı.

KÜRT SİYASETÇİLER İŞKENCE EDİLEREK GÖZALTINA ALINDI

Eylemde yapılan konuşmada, “Geçen hafta Kürt siyasetçiler insanlık dışı muameleye tabi tutularak gözaltına alındı. Heilbronn’da tutuklanan Abdullah Ö.’nin yüzü maskeli çok sayıda polis tarafından yere yatırılarak elleri kelepçeli bir şekilde uzun bir süre yerde bekletilmiştir. 

Gözaltına alınan bu Kürt siyasetçi, faşist Türk devletinin ve Alman hükümetin desteği ile binlerce Kürdün katledilmesi, binlerce köyün yakılıp yıkılması, barbar DAİŞ’e karşı on binlerce Kürt gencin yaşamını yitirmesine sebep olan zulme karşı mücadele etmiş 60 yaşını aşmış ve bir çok ciddi sağlık sorunu yaşayan bir Kürt aktivistir. Alman hükümeti varlık mücadelesi veren Kürtlerin evlerini basıp çocukları gözleri önünde her türlü şiddet uygulayarak Kürtleri kriminalize etmek istiyor. Alman hükümetini bu yanlıştan vaz geçmeye çağırıyoruz.”

Eylem sloganlarla son buldu.