Lefkoşa’da PKK için bir günde binden fazla imza

Kıbrıs’ın Lefkoşa kentinde PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması için başlatılan kampanya kapsamında bir günde bini aşkın imza toplandı.

PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması için başlatılan kampanya kapsamında Kıbrıs’ın Lefkoşa kentinde stant eylemi devam ediyor.

Bugünkü eylemde PKK’nin Kürt ve Ortadoğu halkları açısından özgür, demokratik ve barışçıl mücadelesini anlatan broşürler dağıtıldı.

PKK ile üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin bulunduğu flamaların taşındığı etkinlikte, yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Gün boyunca Kürtçe şarkılar çalınırken, bini aşkın imza toplandı. 

Kampanyaya ilişkin bir açıklama yapan Theofilos Kürt Kültür Merkezi’nden Kamil Akalın, Ortadoğu’da barışın ve demokrasinin öncüsü konumunda olan PKK’nin AB tarafından ‘terör örgütleri’ listesinde tutulmasının hiçbir hukukla izah edilemediğini vurgulayarak, barbar DAİŞ’i yenilgiye uğratan halkların demokratik ve barışçıl mücadelesinin öncüsü bir hareketi bu şekilde itham etmeyi ahlaksızlık saydığını ifade etti. 

Milyonlarca Kürt’ün siyasi irade olarak etrafında kenetlendiği PKK’yi listeye almanın 40 milyonluk bir halkı ‘terör’ olarak nitelendirme anlamına geldiğini ifade eden Akalın, “Bu liste faşizme ve insanlık düşmanlarına hizmet ediyor. Biz bu kampanya ile AB’nin derhal bu tutumundan vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.