GÖRÜNTÜLÜ

Leipzig’de Kürtler ve dostları tecride karşı yürüdü

Almanya’nın Leipzig kentinde Kurdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı bir yürüyüş düzenledi.

Pazar günü saat 18:00'de Leipzig HBF karşısında bir araya gelen grup, Women Defend Rojava, Defend Kurdistan ve KON-MED'in yazılı açıklamalarını okuduktan sonra Rabat Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Bê Serok Jiyan Nabe" sloganları atılarak, halka tecrit hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yapılan açıklamalarda, Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridin dünyanın hiçbir yerinde başka kimseye uygulanmadığı, bunun dünyada eşi benzeri görülmemiş bir işkence olduğu vurgulandı. 

26 yıldır İmralı'da büyük bir hukuksuzluğun yaşandığı, evrensel hukukun çiğnendiği ve faşist Türk devletinin Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlükçü ve ekolojik düşüncelerine karşı bir savaş verdiği belirtildi.

Ayrıca, Türk devletinin Kürdistan dağlarında kimyasal ve yasaklı bombalar kullanarak, Şengal'de, Rojava'da ve şu anda Güney Kürdistan'daki ilhaklarda savaş suçu işlediğinin altı çizildi. 

"Tecrite hayır, doğa kırımına hayır" denilerek, barışın yeniden inşası için tüm yetkililerin acilen İmralı'nın kapılarını açması çağrısında bulunuldu.

Yürüyüş, Rabat Parkı'nda yapılan son açıklamaların ardından saat 20:00'de sona erdi.