Limasol'da Ekim Şehitleri anması

Etkinlikte söz alan Şehit Aileleri Komisyonu Sözcüsü Gülistan Akşahin, “Yanlarına Kürt ihanetçilerini de alarak onurlu Kürt’ü bitireceklerini düşünenlere en büyük cevabımız, Bêrîtan arkadaşın ruhuyla karşılık vermek olacaktır" vurgusunda bulundu.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde yapılan bir etkinlikle, Bêrîtan (Gülnaz Karataş), Zeynep (Gurbetelli Ersöz), Ronahi ( Andrea Wolf), Halit Oral, Mazlum Tekdağ, Sinan Dersim, Rustem Cûdî, Alişer Koçgiri, Çiçek Botan ile Türk devletinin kimyasal saldırılarında şehit düşen 17 Kürt Özgürlük Gerillası şahsında Ekim Ayı Şehitleri anıldı.

Anma etkinliğinin yapıldığı Teofilos Kürt Kültür Merkezi’nde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın dev posterinin yanında oluşturulan anma köşesinde Bêrîtan, Mazlum Tekdağ, Rustem Cûdî , Sinan Dersim , Ronahî, Çiçek Botan, Gurbetelli Ersöz, Alişer Koçgiri ve direniş tünellerinde şehit düşen 17 gerillanın resimleri bırakıldı.

Anma etkinliği, Ekim Ayı Şehitleri şahsında Kürdistan Devrim Şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Ardından Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’ne bağlı Şehit Aileleri Komisyonu Sözcüsü Gülistan Akşahin söz aldı. Akşahin konuşmasına tüm şehitleri anarak ve anılarına bağlılık sözü vererek başladı. Şehit Bêrîtan'ın hayatını ve direnişçi özelliklerini anlatan Gülistan Akşahin, “Son 6 ayda Kürdistan dağlarında tarihte eşi benzeri olmayan bir savaş yaşanıyor. Savaşın bir kısmında faşist, işgalci, barbar; yani tamamen maddiyat gücüne güvenen TC ve ona destek veren egemen güçler ile Kürt işbirlikçileri, diğer kısmında da maneviyatın gücüne inanan, her gün özgürlük aşkıyla uyanan, iradesine, davasına, Önderliğine bağlı ve şehit düşen yoldaşlarının ruhuyla görkemli direnişi sürdüren Kürt Özgürlük Gerillası var. Dost ve düşman herkes şunu çok iyi bilsin ki, tüm dünya da üstümüze gelse bizi yenemeyecekler. Yanlarına Kürt ihanetçilerini de alarak onurlu Kürt’ü bitireceklerini düşünenlere en büyük cevabımız, Bêrîtan arkadaşın ruhuyla karşılık vermek olacaktır."

Gülistan Akşahin’in konuşmasından sonra direniş tünellerinde şehit düşen gerillalar ile birlikte Ekim Şehitleri anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi ile etkinlik son buldu.