Livorno Belediyesi ile Heyva Sor’dan Maxmur için ortak proje

Livorno Belediyesi ile Heyva Sor, Maxmur için “Herkes İçin Bir Okul” adıyla ortak proje başlattı. Şehîd Rûstem Cûdî Kamp için bir okul ve oyun alanı inşasını içeren projenin tanıtımı kapsamında bir toplantı gerçekleştirildi.

İtalya’nın Livorno kent belediyesi ile Kurdistan yardım kurumu Heyva Sor a Kurdistanê, Maxmur’da bulunan Şehîd Rûstem Cûdî Kampı’nda bir okul ve oyun alanı inşası için ortak bir proje başlattı.

“Maxmur İçin Birlikte: Herkes İçin Bir Okul” mottosuyla başlatılan projeyi tanıtmak amacıyla Palazzo Comunale'deki tören salonunda bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına Belediye Başkanı Luca Salvetti, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Meclis Üyesi Barbara Bonciani ve Heyva Sor a Kurdistan İtalya Başkanı Alican Yıldız katıldı.

Toplantıda söz alan Belediye Başkanı Salvetti, "Bir kez daha büyük zorluklar yaşayan bu şehir ve bu bölgeye yönelik somut jestler mevcut ve bunu birçok kez büyük katılımlarla gösterdi. Okul inşaatı projesi de bu dayanışma eğiliminin içinde yer alıyor" dedi.

Meclis Üyesi Bonciani ise, Livorno Belediye İdaresinin her zaman Kürt toplumuna yakın olduğunu belirterek, Heyva Sor a Kurdistan İtalya ofisine, Kurdistan bölgelerine yönelik önemli insani yardım çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti. Bonciani, “Kurdistan, sıcak savaş alanı. Ne yazık ki Kürt halkını ilgilendiren bazı çatışmalar hakkında çok az şey söyleniyor. Heyva Sor'un, onurlu bir yaşam süren çocuklara, özellikle hassas olan Maxmur’a yönelik eylemini desteklemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Heyva Sor a Kurdistan İtalya Ofisi Başkanı Alican Yıldız ise, okulun inşaatı için emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra, Kürt halkının yıllardır maruz kaldığı zulmü, Kurdistan’ın özgürlüğü için mücadele eden Kürt kadın ve erkeklerini hatırlattı.

Projeyi tanınmış çizgi roman yazarı Zerocalcare de destekledi.

PROJENİN AYRINTILARI

Proje, her yıl 150 çocuğu ağırlayacak bir okulun inşasını içeriyor. 5 nitelikli öğretmen, bir psikolog, bir eğitimci ve iki güvenlik personeli, teşvik edici ve güvenli bir öğrenme ortamı sağlamak için sürekli çalışacak. Okul, bahçe ve oyun alanıyla zenginleştirilecek.

Projeyi gerçekleştirmek amacıyla Heyva Sor a Kurdistan'ın toplam 120 bin Euro hedefine ulaşması ve bunun için herkesin desteğine ihtiyacı var.

13 bin kişiyi barındıran kampı denetleyen kamp belediyesinin tahminlerine göre yapının inşaatı, bahçe ve oyun alanı, iç dekorasyonu ve klima montajının yapılacağı proje, yaklaşık altı ayda tamamlanacak.

Proje hakkında daha fazla ayrıntı ve bağış süreci hakkında bilgi bulabileceğiniz Heyva sor Kurdistan İtalya’nın (Mezzaluna Rossa Kurdistan Italia ETS) web sitesi (https://www.mezzalunarossakurdistan.org/ ) aracılığıyla bağış yaparak katkıda bulunulabiliyor.