GÖRÜNTÜLÜ

Londra’da Êzidî soykırımı protestosu

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya gelen Kürdistanlılar, Şengal’de yapılan soykırımının 10’uncu yıl dönümü dolayısı ile kitlesel bir anma ve protesto gösterisi gerçekleştirdi.

SOYKIRIM PROTESTOSU

Britanya Devrimci Gençlik Hareketi ve Jiyan Kadın Meclisi öncülüğünde 3 Ağustos 2014 yılında DAİŞ’in Şengal’e saldırısı ve Êzidîlere dönük soykırım gerçekleştirmelerinin yıl dönümü dolayısı ile Londra’nın en işlek bölgesi Trafalgar Meydanı’nda bir eylem gerçekleştirildi.

Eylemde, sık sık, soykırımı lanetleyen ve Türk devletinin işbirliğine dikkat çekilen sloganlar atıldı. Soykırımı anlatan fotoğrafların taşındığı eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları taşındı. 


Eylemde yapılan konuşmalarda Êzidî soykırımında Türk devletinin etkisine dikkat çekilirken, Êzidîleri yalnız bırakan KDP’nin tavrı ise bir kez daha kınandı. 

Soykırım sonucunda binlerce Êzidî’nin yaşamını yitirdiği ve on binlercesinin topraklarını terk etmek zorunda kaldığı ifade edilen konuşmalar da PKK gerillalarının Êzidî halkını koruyarak soykırımın korkunç boyutlara ulaşmasını engellediğine dikkat çekildi. Gerillaların selamlandığı eylemde, soykırım lanetlenerek Türk faşizmine ve işbirlikçiliğe karşı mücadele vurgusu yapıldı.