Londra’da eylem: Faşizm ve ihanet yenilecek

Türk devleti Büyükelçiliği ile Başûrê Kurdistan Temsilciliği önünde bir araya gelen Kurdistanlılar Türk devlet faşizmini ve KDP ihanetini kınayarak, birlik mesajı verdi.

Londra Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile bir grup Kurdistanlı Türk Büyükelçiliği önünde protesto eylemi yaptı. 

Elçilik binası önünde bir araya gelen Kurdistanlılar, ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları ile katledilen KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün resimlerini taşıdı.

Sık sık “Kahrolsun faşizm”, “Kahrolsun ihanet”, “Kürt soykırımını durdurun”, “Şehit namirin” sloganlarının atıldığı eylemde Kürt Halk Meclisi’den Türkan Budak ve Ercan Akbal birer konuşma yaptı.

KDP’nin Türk devleti ile yaptığı kirli görüşme ve işbirlikçi ihanete sert tepki gösterilen açıklamada, “Faşizm ve ihanet yenilecek” denildi. Türk devletinin tüm Kurdistan’ı işgal etmek istediğini ve bu ahlaktan ve insanlıktan yoksun işgal girişiminin ihanetçi çizgi eliyle geliştirmek istendiği ifade edilen konuşmalarda ihanetçi çizgiye karşı ulusal birliğin, faşizme karşı da devrimci birliğin yükseltileceği ifade edildi.

Yapılan konuşmaların ardından grup, protesto eylemini Başûrê Kurdistan Temsilciliği önünde sürdürdü. Kürt Halk Meclisi’nden bir grup, Temsilcilik yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.