Londra’da ırkçılığa ve faşizme karşı büyük yürüyüş

Londra’da ‘Stand Up to Racism’ ve İskoç Sendikalar Kongresi STUC’un çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi ırkçılığa, İslamofobiye, antisemitizme, faşizm ve aşırı sağa karşı yürüdü.

İskoç Sendikalar Kongresi STUC’un ve Stand-Up to Racism (Irkçılığa karşı ayağa kalk) oluşumunun çağrısı ile İngiltere'nin Londra, Glasgow ve Cardiff'te bir araya gelen binlerce kişi, hükümetin Yasadışı Göç Yasasını protesto etti. 

Londra’da BBC binası önünde bir araya gelen binlerce kişi, muhafazakar hükümetin göçmenlik karşıtı yasalarını ve göçmenleri Ruanda’ya gönderme politikasını teşhir etti. 

Londra’da Kurdistan ve Türkiyeli göçmenlere ilişkin etkin çalışmalar sürdüren Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nin katıldığı mitingin ardından bir yürüyüş gerçekleşti. BBC binası önünde başlayan yürüyüşte sık sık “Hepimiz göçmeniz ve buradayız”, “Sınırlar kaldırılsın, geri göndermelere son”, “Göçmenler günah keçisi değildir”, “Bizi asla bölemeyeceksiniz” şeklinde sloganlar atıldı.   

Eylemin 18 Mart Uluslararası Tutsaklarla Dayanışma Günü’ne denk gelmesi vesilesiyle Tutsakların Sesi Platformu da “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı pankartla yürüyüşteki yerini aldı. Yürüyüş, parlamento binası önünde gerçekleştirilen mitingle son buldu.