Londra’da işgal saldırıları protesto edildi

Londra’da Kürtler ve dostları, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına karşı protesto gösterisi düzenlendi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Kürt Halk Meclisi tarafından yapılan bir çağrı üzerine kalabalık bir grup, Wood Green Kütüphanesi önünde bir araya geldi. YPG ve YPJ flamaları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının taşındığı eylemde, Türk devletine öfke vardı.

Sık sık, “Terörist Türkiye terörist Erdoğan”, “Kürdistan’a yönelik işgale son”, “Biji berxwedana Rojava” şeklinde sloganlar atıldı.

Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nin de (GİK-DER) destek verdiği eylemde Türk devletinin savaş suçlarını anlatan bildiriler dağıtıldı. Burada GİK-DER adına bir konuşma yapan İbrahim Avcil, Türk devletinin işgal saldırılarına tepki göstererek, “Türk devleti barbar DAİŞ çetelerinin yıkamadığı Rojava’ya karşı işgal saldırıları düzenliyor. Halkların binlerce şehit vererek yarattığı ve Ortadoğu’nun en demokratik özgür sistemine yönelik bu saldırılar kabul edilemezdir. Türk Devleti ve Erdoğan rejimi Kürt halkına karşı geliştirdiği işgale karşı yekvücut olacağı ve faşizme geçit vermeyeceğiz” dedi.

Ardından Kürt Halk Meclisi adına bir konuşma yapan Ercan Akbal’da Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kürdistan’ı savunmanın aynı zamanda özgürlüğü, demokrasiyi, eşitliği savunmak anlamına geldiğinin altını çizdi.

Eylem yapılan konuşmaların ardından alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.