Londra’da işgale karşı uzun yürüyüş başladı

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN tarafından İngiltere’nin başkenti Londra’da organize edilen üç günlük uzun yürüyüş başladı.

Gençlik hareketleri “Tevgera Ciwanên Şoreşger” (TCŞ) ve “Jinên Ciwan ên Têkoşer” (TekoJIN) tarafından “işgal ve ihanete” karşı düzenlenen uzun yürüyüş, saat 13.00’te Herford Road caddesinde coşkulu bir şekilde başladı.

Gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve üzerinde “Li dijî îxanet û dagirkeriyê werin cenga azadiyê” yazıl pankart taşıdı.

Yürüyüşün başında, Mayıs ayı şehitleri şahsında, tüm Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılırken, şu çağrı yapıldı:

“Kürdistan dağlarındaki gerillaya karşı yenilgisini kabul edemeyen faşist zihniyetler, savaş suçu olan kimyasal silah kullanımına başvurdu ve bunu şu an had safhaya çıkarmış durumda. Bizler de ‘Li diji îxanet û dagirkeriyê werin cenga azadiyê’ şiarı ile Avrupa’da bulunan Kürdistanlı gençleri ve dostlarını Kürdistan’ı savunmaya ve gerillanın direnişini sahiplenmeye çağırıyoruz.”

Gençler bugün 10 km yürüyerek Demokratik Kürt Tolum Merkezi’nde yapılacak olan etkinliklere katılacak.