Londra ve Atina’da yürüyüş 2’inci gününü tamamladı

İngiltere ve Yunanistan’da “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında gençler öncülüğünde süren uzun yürüyüşlerin 2’inci günü geride kaldı. Gençler yarın final yürüyüşünde herkesi 1 Haziran ruhu ile alanlarda olmaya çağırdı.

Gençlik hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer’in (TekoJIN) 6 ülkede organize ettiği yürüyüşlerin İngiltere ve Yunanistan etapları, 2’inci gününü tamamladı.

LONDRA

Uzun Yürüyüş eyleminin İngiltere etabı için Londra’da kötü hava koşullarına rağmen 2’nci gün tamamlandı.

Şehir merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, tüm Kürdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından yürüyüşlerine başladı.

Gerilla ile sembolleşen Mekap ayakkabıları havaya kaldıran yürüyüşçüler, “Bijî gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve TCŞ flamaları taşıyan gençlerin yürüyüşüne çocuklu anneler de katıldı.

Eylemde, Kürt halkına karşı yürütülen soykırım saldırıları protesto edildi ve uluslararası kamuoyu duyarlılığa çağrıldı.  

Uzun yürüyüş Londra’nın ünlü Hyde Park’ında son bulurken, Türk devletinin işgal saldırıları ve savaş suçlarını anlatan İngilizce el broşürleri dağıtıldı.

Londra’da gençlerin uzun yürüyüşü yarın (1 Haziran) uluslararası seferberlik gününde de devam edecek. Yürüyüş saat 11:00’da Highbury Bahçesi, Islington, N1 2LF adresinde başlayacak.

ATİNA

Yunanistan'da Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN tarafından Türk devletinin işgal saldırılarına karşı başlatılan uzun yürüyüşün ikinci günü tamamlandı.

Dün Lavrio kampında yüzlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde başlayan yürüyüşün ilk etabı, Marco Poulo'da tamamlanmıştı. Yürüyüşün ikinci gününde Marco Poulo'dan yola çıkan eylemciler, akşam saatlerinde Palania'ya ulaştı. 

"Li dijî xiyanet û dagirkeriyê Werin Cenga Azadîyê" ve "Defend Kurdistan" pankartları, Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamalarıyla yürüyen eylemciler, "Gerîla dimeşe erd û ezman diheje",  "Bijî berxwedana gerîla", "Dîsa dîsa serhildan, serokê me Ocalan", " Bimre xiyanet" sloganları attı, devrim şarkıları söyledi.

Akşam saatlerinde Palania'ya ulaşan eylemciler, Palania Tiyatro Salonu'nda şenlik düzenledi. Şenlik, gerillaya destek şarkı ve sloganları eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.

Eylemciler, yarın da başkent Atina'da yürüyüşü tamamlayacak. Atina Akademisi önünde halk tarafından karşılanacak kitle Türkiye Konsolosluğu önünde yapacağı açıklama ile eylemi sonlandıracak. 

Eylemin ardından 1 Haziran hamlesi kapsamında Lavrio Kampı’nda kitlesel halk şöleni düzenlenecek.