Lozan’da stant eylemi 1 yılı geride bıraktı

Kürt Halk Önderliğinin özgürlüğünün sağlanması amacıyla sürdürülen Lozan’daki stant eylemi 1 yılını geride bıraktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla başlatılan ve PKK'nin terör listesinden çıkarılmasına yönelik imza kampanyasının da sürdürüldüğü stant eylemi bir yılını geride bıraktı.

Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK), Lajîn Kadın Meclisi ile Tevgera Ciwanên Şoreşger, Jinên Ciwanên Tekoşer üyeleri tarafından sürdürülen eylemde Türk devletinin Kurdistan’a yönelik insanlık dışı saldırıları da İsviçre kamuoyuna aktarılarak teşhir ediliyor.

İstikrarlı bir şekilde sürdürülen ve 1 yılı geride bırakan stant eylemine ilişkin ANF’nin sorularını yanıtlayan Lajîn Kadın Meclisi üyesi Özlem Öztürk, eylemlerine bir yıl önce St Laurent meydanında start verdiklerini hatırlatarak, şunları belirtti: “Önder Apo’nun özgürlüğünün sağlanması temelinde başlattığımız stant eylemini çok yönlü olarak sürdürüyoruz. Abdullah Öcalan'ın İmralı’da ekolojik, demokratik ve kadın özgürlükçü paradigmasını kaleme aldığı kitaplarını İsviçrelilere dağıtıyoruz. PKK'nin terör listesinden çıkarılması için imza topladıklarını da sözlerine ekleyen Öztürk, PKK'nin bir halk hareketi olduğu ve PKK'nin neden terör örgütleri listesinde yer almaması gerektiğini gerekçeleriyle birlikte İsviçre kamuoyuna aktarıyoruz.” 

Yine Türk devletinin savaş ve insanlık suçları dahilinde Kürt gerillalarına ve sivil halka yönelik kimyasal silah kullanımının açığa çıktığını söyleyen Öztürk, "Biz bu stant eyleminde aynı zamanda bu insanlık ve savaş suçlarını da teşhir ediyoruz" diye konuştu.