Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Lozan'daki stant eyleminde gençlik yürüyüşüne çağrı

Lozan’da 7 aydır çok yönlü sürdürülen stant eyleminde, gençlik örgütlerinin 6 ülkede düzenleyeceği uzun yürüyüşlerin İsviçre etabı için 30 Mayıs’ta Solothurn’da buluşma çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle her çarşamba devam eden stant eylemi 7'nci ayına girdi. 

Jinên Ciwanên Têkoşer (TEKO-JIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde  25 Kasım 2021'den bu yana  stant eylemi düzenleniyor.

Kürt Toplum Merkezi ve Lajîn Kadın Meclisi üyelerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlük paradigmasını içeren kitaplarını İsviçrelilere dağıtırken neden özgür kalması gerektiğini de anlatıyor.

Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırılarının da teşhir edildiği eylemde, ayrıca PKK'nin terör listesinden çıkarılması amacıyla imza da toplanıyor.

7'inci ayında eylemlerini kararlılıkla sürdürdüklerini belirten TCŞ aktivisti Şinasi Atlı, 30 Mayıs'ta Avrupa'nın 6 merkezinde startını verecekleri 3 günlük yürüyüşe ilişkin katılım çağrısında bulundu:

"İsviçre, İngiltere, İsveç, Almanya, Yunanistan ve  Fransa'da 30 Mayıs'ta başlayacak 3 günlük yürüyüşler düzenlenecek. 30 Mayıs'ta 'İşgale ve ihanete karşı werin cenga azadiyê' şiarıyla İsviçre'nin Solothurn kentinde startını vereceğimiz yürüyüşe Kürt gençlerini katılmaya ve İsviçre'de yaşayan yurtsever halkımıza da eylemimizi sahiplenmeye çağırıyoruz."