Lutzerath'da ilk Enternasyonalist Gençlik Festivali düzenlenecek

Almanya'nın Lutzerath şehrinde Cumartesi günü düzenlenecek Enternasyonalist Gençlik Festivaline katılım çağrısı yapan Tertip Komitesi, kapitalizme karşı farklı cephelerden direnen herkesi bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Almanya’nın NRW eyaletinde bulunan Lutzerath şehrinde 28 Mayıs Cumartesi günü Enternasyonalist Gençlik Festivali düzenlenecek.

"Mücadeleleri birleştir-Kapitalizmi yık!" şiarı ilk defa yapılacak olan Enternasyonalist Gençlik Festivalde, Rojava başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde verilen antikapitalist mücadelelere dikkat çekilecek. LützerathLebt (Lutzerath Yaşıyor) ve Make Rojava Green Again (Rojava'yı Yeniden Yeşillendir) hareketlerinin ortaklaşa düzenlediği festivale Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TEKO-JIN'in yanı sıra birçok Alman anti faşist, anti kapitalist ve iklim hareketi de katılım çağrısı yaptı.

Sürece ve gençlik hareketlerinin ortak örgütlenmesine dair konuşmaların yapılacağı ve mesajların verileceği festivalde, sanatçılar Rêber Serhed, Dilan Top, Koma Rewşen, Bandista, Nûarîn, Çetin Oraner ile Alman grup Sorah & Intare sahne alacak ve govend gösterisi olacak. Yanı sıra seminerler, sergiler, graffiti, tırmanma atölyeleri, voleybol ve satranç gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek. Çocuklar için özel etkinlikler de festival programında yer alıyor. 

İnsanlığın bugün yaşadığı tüm sorunların temelinde kapitalizmin olduğuna dikkat çeken Enternasyonalist Gençlik Festivali Tertip Komitesi, mevcut sisteme karşı bir alternatif yaratmak gerektiğini, bunun da ancak mücadelelerin birleştirilmesi ile ve direniş kültürünün yaratılması ile mümkün olduğunu vurguladı. Festivale katılım çağrısı yapan Enternasyonalist Gençlik Festivali Tertip Komitesi, kapitalizme karşı farklı cephelerden direnen herkesi bir araya getirmeyi ve birlikte mücadele etmeyi amaçladıklarını belirtti.