Luzern'de ‘Özgürlük için’ insan zinciri eylemi

İsviçre’nin 11 merkezinde kurulan komitelerin hazırlıkları tamamlaması ardından “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi Luzern’de insan zinciri eylemiyle başlatıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm için 10 Ekim'de başlatılan küresel hamle kapsamında İsviçre'nin 11 merkezinde kurulan özgürlük komiteleri hazırlıklarını tamamladı. Luzern kentinde oluşturulan komite, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesi kapsamında bugün insan zinciri eylemi gerçekleştirdi.

Kapellstrasse'de Abdullah Öcalan'ın posterleri ile özgürlüğünü talep eden dövizler taşıyan kitle eylem öncesi saygı duruşunda bulundu. Komite adına konuşan Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Nurşen Demir, 10 Ekim'de Kürt halkının dostlarının dünyanın 74 merkezinde düzenledikleri basın açıklamasıyla “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesini başlattıklarını hatırlattı.

Abdullah Öcalan'ın sağlığı, güvenliği ve yaşamına dair kaygılarının arttığını dile getiren Nurşen Demir, "32 aydır Önderliğimiz üzerinde sürdürülen ağır tecrit politikaları söz konusu. 32 aydır ne avukatları ne de yakınlarıyla görüştürülmeyen Önder Apo ile görüşme bir an önce yapılmalıdır" diye konuştu.

Nurşen Demir "Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar her hafta kentin farklı bir merkezinde düzenleyeceğimiz eylemlerle hamleyi sahiplenmeyi sürdüreceğiz" dedi ve eylemlere güçlü katılım çağrısı yaptı.