Luzern'de işgale ve ihanete karşı eylem

İsviçre'nin Luzern kentinde işgalci Türk devletinin KDP desteğiyle Kürt özgürlük gerillalarına yönelik saldırıları yapılan   eylemle kınandı.  Jin Tv'nin aracının bombalanması sonucu katledilen Necmedîn Feysel de anıldı.

Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısıyla Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde Bahnhofplatz'ta bir araya gelen Kurdistanlılar bir eylem gerçekleştirdi.

Eylem Türk devletinin saldırısında şehit düşen Jin Tv çalışanı Necmedîn Feysel şahsında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla  başladı.

Sık sık KDP'nin Kürt katliamına ve Kudistan'ın işgaline olan ortaklığını protesto eden sloganların atıldığı eylemde TCŞ ve TekoJIN adına Sarina Kara tarafından Almanca basın metni okundu.

Sivillerin katledildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Rojava'da da faşist Türk devleti provokasyon peşindedir. Katliam saldırılarıyla kadınlara ilişkin özel savaş yöntemlerini devreye sokarak kadının mücadelesine ve özgür basına saldırmaktadır. 23 Ağustos günü KDP'nin desteğini alan işgalci Türk devletinin saldırısı sonucu Jin Tv çalışanı Necmedîn Feysel şehit olurken, kadın muhabir Delila Egîd de yaralandı. Bu saldırıları protesto ediyor ve özgür basına yapılan katliam saldırılarını kınıyoruz.' denildi.

Eylem sloganlarla son buldu.