Lyon’da HBDH ve KBDH’nin çağrısıyla ölümsüzler anıldı

Fransa’nın Lyon kentinde HBDH ve KBDH’ın çağrısıyla Place Bellecour‘da bir araya gelen devrimci, yurtsever ve komünistler MLKP komutanları Ahmet Şoreş ve Fırat Newal ile Paris Şehitlerini andı.

Rojava’da şehit düşen MLKP MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve genç komutan Fırat Newal (Özgür Namoğlu), Paris’te 1 ve 2’nci katliamda şehit düşen Sakine Cansız, Evîn Goyî, Abdurrahman Kızıl ve Mîr Perwer’i anmak için Lyon’un Place Bellecour meydanında  toplanan kitle, şehitleri anma eylemi düzenledi.

MLKP temsilcisi eylemde yaptığı konuşmada, “Partimiz çok değerli iki yoldaşını kaybetti. Acımız büyük, öfkemiz daha da büyük. Türkiye ve Kurdistan devrimi, Rojava Devrimi çok değerli iki savaşçısını, komutanını, önderini ve neferini kaybetti. Faşist şeflik rejimi, Kürt Özgürlük Hareketini, PKK’yi ve MLKP’yi ortadan kaldırmaya kilitlendi. Faşist AKP-MHP iktidarı yalnız değil. ABD emperyalizmiyle, emperyalistlerle, gerici bölge iktidarlarıyla komünist, yurtsever öncüleri ortadan kaldırmak istiyorlar. Çünkü korkuyorlar” dedi.

‘GÜN BİR ADIM ÖNE ÇIKMA GÜNÜDÜR’

“SİHA’larla, kimyasallarla, bombalarla, katliamlarla, tutuklamalarla, gasp ederek, el koyarak, kapatarak, yakarak, yıkarak ve suikastlarla saldırıyorlar. Çünkü korkuyorlar” diyen MLKP temsilcisi, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Bütün gücüyle, karşı devrimci tüm araçlarıyla saldırıyorlar. Çünkü korkuyorlar. Yoldaşlar, devrimci mücadele bedeller gerektiriyor. Her alanda bedel kapılarından geçerek mücadele yürüttük. Böylesi saldırıları her dönem daha güçlü yanıtladık, daha emin adımlarla mücadeleyi büyüttük. Onların izinden yürüyecek ve ant olsun ki hesabını soracağız. İşte Zeki Gürbüz yoldaş 57 yıllık ömrünün 34 yılını kesintisiz devrim mücadelesine adayan önder kadromuz, çizgi devrimcimiz. İşte Avrupa’nın göbeğinden yüzünü özgür alanlara çeviren genç komutanımız Özgür Namoğlu. Gün, bir adım öne çıkma günüdür, örgütlü mücadeleyi büyütme günüdür.”

Daha sonra Zeki Gürbüzler, Sakineler şahsında şehit düşen bütün devrim, sosyalizm ve özgürlük savaşçıları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşundan sonra “Şehîd namirin”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganlarıyla kortejler oluşturularak yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca coşkuyla “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Zap, Metîna, Avaşîn Bijî berxwedana gerîla”, Sara, Rojbîn, Ronahî, jin jiyan azadî”, “Faşizme karşı omuz omuza”, Bijî PKK, yaşasın MLKP” sloganları atıldı.

Yürüyüşte, “Şehit resimlerinin karanfillerle süslendiği siyah pankart” ile “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “MLKP imzalı “And olsun ki hesabını soracağız” pankartları taşındı.

Yürüyüş esnasında polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

‘ROJAVA DEVRİMİ’NE CAN OLACAĞIZ’

Mezopotamya Derneği önünde sonlandırılan yürüyüşün ardından anma programı devam etti. MLKP-KGÖ temsilcisi yaptığı konuşmada, MLKP MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve genç komutan Fırat Newal’in yaşamlarını anlattıktan sonra, “Düşmanın en değerlilerimizi koparıp aldığı, alçakça her türlü karşı devrim araçlarını kullanarak saldırdığı bu süreçte, ölümsüzlerimizin ardından öfke ve bilincimizle buradayız. Kavgada bilendik ve bugün tıpkı Özgür yoldaş gibi Rojava Devrimi’ne can olacağız. Bir adım değil üç adım öne çıkacağız” denildi.

Alkışlarla karşılanan konuşmanın ardından, şehit Fırat Newal ve Ahmet Şoreş’in yaşamlarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Duygu yoğunluğu  ortamında dakikalarca süren alkış ve sloganlarla anma sona erdirildi.