Mannheim ve Darmstadt'ta kimyasal saldırılara tepki

Türk devletinin Kürt halkına karşı kimyasal silah saldırıları, Mannheim ve Darmstadt'ta yapılan eylemlerle protesto edildi.

Almanya'nın Mannheim ve Darmstadt kentlerinde Türk devletinin Kürt halkına karşı kimyasal silah saldırıları protesto edildi. 

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde yaşayan Kurdistanlılar, Türk devletinin kimyasal silah saldırılarına protesto etmek amacıyla yürüyüş ve miting düzenledi.

Saat 17.30’da Wasserturm’da başlayan yürüyüşe Almanya Federal Parlamento Üyesi Gökay Akbulut da katıldı.

Kimyasallarla katledilen 17 gerillanın fotoğrafları ve Türk devletinin teşhir edildiği pankartlar taşıyan Kurdistanlılar, “Bijî Serok Apo”, “Bijî PKK”, “Jin jiyan azadî” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarını attı.

DARMSTADT

Darmstadt'ta ise miting yapıldı. Rosa Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Meclisi'nce düzenlenen eylem, Luisenplatz'da gerçekleştirildi. 

6 ayı aşkın bir süredir Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında başaramayan Türk ordusunun etrafına topladığı çete, korucu ve işbirlikçilerinin ortaklığında kimyasal gazlar ve taktik nükleer silahlarla sonuç almaya çalıştığı belirtilen konuşmalar, gerillayı sahiplenen sloganların atılması ile sona erdi.