Mannheim ve Reims'te ‘mayıs ayı şehitleri’ anması

Almanya’nın Mannheim kenti ile Fransa'nın Reims kentinde mayıs ayı şehitlerini anmak için anma toplantıları düzenlendi.

Mannheim Bölge Meclisi tarafından düzenlenen anma toplantısında PKK’nin öncü kadrosu Haki Karer şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitleri anısında bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Bu Pazar günü saat 13.00’te başlayan toplantıda yapılan konuşmalarda şehitlerin Kürdistan devrim mücadelesindeki önemi ve bıraktıkları direniş mirasına dikkat çekildi.

Toplantıda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, zindanlarda artan saldırılar ve Türk devletinin işgal saldırıları da değerlendirildi.

REIMS

Fransa’nın Reims kentinde de Arîn Mirkan Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde Mayıs Ayı Şehitleri için anma etkinliği düzenlendi.

Reims'de yaşayan şehit ailelerinin de hazır bulunduğu anmada, Haki Karer, Dörtler başta olmak üzere Mayıs Ayı Şehitleri anıldı.

Mayıs Ayı Şehitleri şahsında Kürdistan ve Türkiye devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Anma etkinliğinde sinevizyon gösterimi ardından şehit aileleri birer konuşma yaptı. Etkinlikte sık sık “şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.