Marsilya’da gençler cenazelere ahlak dışı saldırıları kınadı

Marsilya’da bir araya gelen Kürt gençleri, 2020’de şehit düşen Tolhildan Tekman’ın kemiklerini bir kutu içerisinde ailesine veren Türk devletinden hesap soracağını vurguladı.

Fransa’nın Marsilya kentinde bir araya gelen Kürt gençleri, Türk devletinin 2020 yılında Sêrt’te düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG’li Tolhildan Tekman’ın (Yılmaz Uzun) cenazesinin 3 yılın ardından bir kutu içerisinde ailesine teslim edilmesini yaptığı bir eylemle kınadı.

PKK bayrakları ve üzerinde Türkçe ve Fransızca "Şehit Tolhildan Tekman ölümsüzdür, hesabını soracağız" yazılı iki ayrı pankart taşıyan gençler, sık sık "Şehîd namirin" ve "Ciwan fedaiyên Rêber Apo ne" sloganları attı. 

Türk devletinin insanlık dışı savaş suçlarına bir yenisini Tolhildan Tekman’ın kemiklerini ailesine bir kutu içerisinde teslim ederek gösterdiğini belirten gençler, “Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında her gün ağır darbeler alan faşist TC devleti, intikamını ahlak dışı savaş politikaları geliştirerek almaya çalışıyor. Gerilla naaşlarından bile korkan bir düşman ile karşı karşıyayız. Düşman en son insanlık dışı, kirli savaş suçunu da Şehit Tolhildan Tekman’ın cenazesine saygısızlık ve eziyet ederek işlemiştir” dedi.

Bu durum karşısında hesap soracaklarını kaydeden gençler, daha çok mücadele çağrısında bulundu.