Marsilya’da Gençlik Merkezi törenle açıldı

Güney Fransa’nın Marsilya kentinde Gençlik Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışı yapan bir şehit annesi, “Genç başladık, genç başaracağız” dedi.

Fransa’nın Marsilya kentinde Şehit Aileleri Komisyonu, İnanç Komisyonu, Marsilya Kadın Meclisi ve çok sayıda gencin katılımıyla Gençlik Merkezi açıldı.

Marsilya gençliği tarafından kurulan Gençlik Merkezi’nin açılış kurdelesini şehit anneleri kesti. Kurdeleyi kesenlerden bir annenin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın söylediği “Genç başladık, genç başaracağız” sözleri üzerine kitle “Bijî Serok Apo” sloganı ve alkışlarla karşılık verdi.

Daha sonra Merkez’e geçen kitleye yönelik açılış konuşması gerçekleştirildi.

Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi'nin (TCŞ) uyuşturucu, asimilasyon ve çeteciliğe karşı "Kendini Savun, Xwe Biparêze" hamlesine işaret edilen konuşmalarda, bu kapsamda faaliyetlerin yürütüleceği ifade edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve Medya Savunma Alanları'nda yoğunlaşan saldırılara dikkat çekilirken, gençliğe yönelik özel savaş konseptinin de bundan bağımsız olmadığı vurgulandı.

Açılış konuşması ardından yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halay çekildi.