Marsilya’da KDP ihaneti kınandı

KDP ihanetine tepki gösteren Marsilya DKTM, "Tüm Kurdistan halkını tutum almaya çağırıyoruz" dedi.

KDP’nin Özgürlük Hareketi ve Kürtlere yönelik yaptığı ihaneti kınamak için bugüne Güney Fransa‘nın Marsilya kentinde Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde basın açıklaması gerçekleştirildi ve ihanet kınandı. DKTM adına Fethi Tatos açıklamanın Kürtçesini okurken, Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) adına ise Michella Route konuştu. 

ÖZGÜRLÜK HAREKETİ TEMİNATTIR 

Tatos yaptığı konuşmada, Kürt halkının, Kurdistan’in dört parçasında yüzyıllar boyu büyük acılar yaşadığı ve bu ihanetin hak edilmediğine vurgu yaptı. Tatos devamında ise şunları söyledi; “Kürtlere yönelik saldırılara karşı onurlu bir mücadele veren Özgürlük Hareketi, soykırımcı faşist Türk devleti başta olmak üzere sömürgeci güçlere büyük darbeler vurmuş, vurmaya devam etmektedir. Özgürlük Hareketinin direnişi, Kurdistan’nin dört parçasında yaşayan Kürtleri soykırımdan kurtarmıştır. Meşru ve demokratik mücadele veren Özgürlük Gerillası, tüm Kürtlerin tek kurtuluş umudu olduğu gibi Kürtler arası ulusal birliğin de teminatıdır. Kurdistan’ın parçalanmasını onaylayan Lozan Antlaşması’nın yüzüncü yılını geride bırakıp ikinci yüzyılına girerken Özgürlük Hareketi, ikinci bir Lozan yaşanmaması için Kürtler arası ulusal birliğin sağlanması ve özgür Kurdistan’ın kurulması için mücadelenin yükseltildiği bir dönemde, yine KDP’nin soykırımcı faşist Türk devleti ile kirli ilişkiler içine girerek Kürtlere ikinci bir Lozan’ı yaşatmak istemektedir. 

KDP İHANETİ SÜRDÜRMEKTEDİR 

“Özgürlük Hareketi, Türk devleti ile yaptığı kirli ilişkilerinden vazgeçmesi yönünde defalarca çağrı yapmasına rağmen, KDP yetkilileri bu çağrıları dikkate almamış ve ihanet ilişkilerini devam etmiştir. 

Tamamıyla Kürtlük değerlerinden kopmuş, her şeyiyle Türk devletine teslim olan KDP’nin yetkililerinden Ali Avni, ihanetten hızını alamayarak Özgürlük Hareketinin temsilcilerini hedef göstererek Türk devletinin saldırılarını meşrulaştırmaya çalışmıştır.” 

BÜTÜN HALKIMIZI HESAP SORMAYA ÇAĞIRIYORUZ 

Tatos konuşmasını “Marsilya meclisi olarak olarak tüm halkımızı başta soykırımcı faşist Türk devleti ve tüm sömürgeci güçleri bozguna uğratacak Kürtlerin tek umudu olan Özgürlük Hareketi ve gerillasına sahip çıkmaya, KDP’nin kirli ilişki ve ihanetine karşı ulusal birliği sağlayarak hesap sormaya çağırıyoruz” sözleriyle sonlandırdı.