Marsilya’da Kürt Kültür Festivali yapıldı

Marsilya’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Sinan Dersim Kürt Kültür Festivali, “Gerillanın direniş ruhuyla Kurdistan’ı savun, Önderliği özgürleştir” şiarı ile gerçekleştirildi.

Fransa’nın Marsilya kentinde 3’üncü Şehit Sinan Dersim Kürt Kültür Festivali gerçekleştirildi. “Gerillanın direniş ruhuyla Kurdistan’ı savun, Önderliği özgürleştir” şiarı ile Rose parkında düzenlenen festivale binlerce kişi katıldı.

Festival, Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Halkı selamlamak için Güney Fransa genelindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezlerinin eşbaşkanları ve Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt sahneye çıkt. Sahnedekiler adına bir konuşma yapan Zübeyde Zümrüt, halkı selamladıktan sonra “Önder Apo üzerindeki tecrit derhal kaldırılmalı, Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşmalı. Bunu, bizim direnişimiz belirleyecek” dedi.
Festivale katılan La Republique en Marche milletvekili Said Ahamada, Collectif Solidarité Kurdistan 13 Sözcüsü Pierre Morris, Conscience Derneği Başkanı Amine Kessaci da birer konuşma yaparak, Kürtler ile dayanışma içinde olduklarını ve PKK’nin bir terör örgütü değil özgürlük hareketi olduğunu vurguladı.
Festival, Demokratik Alevi Federasyonu Eşbaşkanı Demir Çelik’in konuşmasıyla devam etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tüm Kürtlere yönelik tecride ilişkin konuşan Çelik, “Önder Apo’nun üzerindeki tecridin bir an önce son bulması, bizlerin her alanda Önder Apo’nun fikirleri etrafında kenetlenip Önderliği özgürleştirmemizle mümkündür” dedi.

Festivalde sahne alan TEV-ÇAND sanatçıları Kelaşîn, Dengbêj Mehmet, Rênas Demhat, Nûarîn ve Şerif Ömer, katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.