Marsilya’da tecride karşı meşaleli yürüyüş

Kürt gençleri, Marsilya’da gerçekleştirdikleri meşaleli yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekti.

Kürt gençleri Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde Marsilya’nın Belle de Mai merkezinde yürüyüşe geçen gençler, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykırdı.

Gençler, yaptıkları açıklama ile de önderliklerinden 2 yıldır haber alınamadığına ve Kurdistan’da savaşın tüm şiddetiyle devam ettiğine işaret ederken, dünya kamuoyunun da buna karşı sessiz kaldığını belirtti. Onlar sessizliklerinde boğulurken, Kürt halkının gücünün her şeye yettiğini dile getiren gençler, “Kürt gençleri ve halkı olarak Önderliğimizi, Kurdistanımızı kimseye yem etmeyiz” dedi.

Türk devletinin insana yaklaşımının depremle birlikte de çok net görüldüğünü belirten gençler, “Halkımızı AKP-MHP faşizminin insafına bırakmayacağız. El ele verip başa çıkacağız” vurgusunda bulundu.