Mayıs Ayı Şehitleri Hamburg’da anıldı

Hamburg’da düzenlenen anma etkinliğinde şehitlere bağlılığın, kanlarını dökerek yarattıkları değerleri sahiplenmekten geçtiği vurgulandı.

Mayıs ayında şehit düşen devrimciler, Hamburg’da yapılan bir etkinlikle anıldı. 

Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan etkinlik, Hamburg Şehit Aileleri Komisyonu ve Hamburg Marksist Leninist Partisi (MLKP) bileşenleri tarafından organize edildi.

Dünya ve Kürdistan devrim şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Şehit Aileleri Komisyonu adına PKK’nin öncü kadrolarından Mehmet Hayri Durmuş’un kız kardeşi Ayten Durmuş bir konuşma yaptı.

Ayten Durmuş, Mayıs ayının hüzün kadar zafer ve şehadetlerle de taçlanan bir ay olduğunu söyledi. “Kanlarının son damlasına kadar zafere ve mücadeleye kenetlenen şehitlerimize her şeyimizi borçluyuz” diyen Ayten Durmuş, şehitlere bağlılığın, kanlarını dökerek yarattıkları değerleri sahiplenmekten geçtiğini söyledi.

MLKP adına konuşan Hüseyin Toros ise, “Her şehadet bize acı verse de bir o kadar da bizi özgürlüğe yaklaştırıyor” dedi. “Bugün başı dik ve onurluca yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz” diyen Toros, mücadelenin dün olduğu gibi bugün de sürdüğünü söyledi.

Komünist gençler adına yapılan konuşmada da hayatın her alanında mücadelenin gerekliliğine vurgu yapıldı.

Etkinlik çerçevesinde Şair Salih Amed de Kürtçe şiirler okudu. 

Anma etkinliği sinevizyon gösterimi ardından sona erdi.