Melbourne ve Faroe adalarında Dünya Kobanê Günü selamlandı

Melbourne'de Dünya Kobanê Günü selamlandı. PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim, Türk devletinin sivil katliamlarına dikkat çekti. Faroe adalarında da ilk kez Kobanê Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde Dünya Kobanê Günü selamlandı.

NAV-KURD binasındaki etkinliğe  PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim de Zoom üzerinden konuşmacı olarak katıldı.

Müslim, "Kobanê Kürtlerin ve demokrat insanlığın zaferidir. Evet, büyük bedeller ödedik ve DAİŞ'i yendik. Bu savaş döneminde canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"DAİŞ'i yendik fakat Gazze saldırısından önce Rojava'da katliamcı Türk devleti 49 insanımızı katletti" vurgusunda bulunan Müslim, şöyle devam etti:

"Türk devletinin son saldırısında sivil yerleşkeler bombalandı, altyapıdan bir milyar dolar zararımız var. Uluslararası güçler sorumluluk ve görevlerini yerine getirmiyorlar. 12 bin DAİŞ'li cezaevinde, ailelerinden 35 binine kamplarda biz bakıyoruz ve bunların çoğu batı ülkelerinden gelenler."

Etkinliğin sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi.

FAROE ADALARINDA İLK KEZ KOBANÊ ETKİNLİĞİ

Faroe adalarında 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla ilk kez bir etkinlik gerçekleştirildi.

2 Kasım günü enternasyonalistler, Kurdistan Dayanışma Platformu ile birlikte düzenlediği etkinlikte, Kobanê direnişi, Rojava modeli ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm projesi tartışıldı.  Faroe adalarında Abdullah Öcalan’ın fikirlerine yoğun ilgi dikkat çekti.

Etkinlik halaylarla son buldu.