Milano’da ‘İşgale karşı Kurdistan’ı savun’ mitingi

Milano’da Türk Konsolosluğu önünde bir araya gelen Kurdistanlılar ve İtalyan kurum temsilcileri, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı “Savaşa ve işgale karşı Kurdistan’ı savun” sloganıyla protesto mitingi düzenledi.

İŞGAL SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ

İtalya'nın Milano şehrinde Kurdistan Dayanışma Ağı'nın (Rete Kurdistan Italia) ve İtalya Kürt Komitesi'nin çağrısıyla Türk Konsolosluğu önünde miting düzenlenerek Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Çok sayıda Kurdistanlı ve İtalyan kurum temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen mitingde onlarca Kurdistani bayrak ve flama ile “Kurdistan'ı Savun” ve “Kurdistan da savaşa ve işgale hayır” pankartları açıldı.

Mitingde işgalci Türk devleti ve Erdoğan teşhir edildi, Avrupa devletlerinin işgal ve katliamlar karşısındaki sessizliği kınandı.

Kurdistan halkıyla dayanışmayı büyütme çağrılarının yapıldığı mitingde, "Faşist Türkiye”, “Diktatör Erdoğan”, “Yaşasın Kurdistan”, “Abdullah Öcalan'a Özgürlük” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı.