Moskova’da PKK gerillası Gülnaz Karataş anıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'da PKK gerillası Beritan (Gülnaz Karataş), eyleminin eylemin 31. yıldönümünde bir toplantı ile anıldı.

Mala Kurda’da organize edilen toplantı, PKK ve Kurdistan şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Toplantıda, PKK gerillası Beritan'ın (Gülnaz Karataş) hayatını anlatan bir sinevizyon sunumu gösterildi.

Toplantıda konuşan Moskova Kürt Kadınları Organizasyon 'Vîyn' Başkanı Tera Qadır, Şehit Beritan'ın Kürt Halkı için ihanete karşı direnişin sembolü olduğunu ve Kürt kadınının direniş ruhunu ifade ettiğini söyledi.

Qadır, binlerce Kürt kızının, Kurdistan ve dünyanın dört bir yanında Beritan adını aldığını ve Kürt Halkı'nın Beritanlarının kahramanlık destanlarını yazmaya devam ettiğini ifade etti.

PKK'ye karşı işbirlikçi ve ihanetçi çizginin en üst seviyede olduğu bir dönemde, Şehit Beritan'ın Kürt Halkı Önderi ve PKK çizgisinde mücadele eden Kürt kadınının hiçbir zaman teslim alınamayacağını gösterdiğini dile getiren Qadır, günümüzde de Kürt kadınının Kürt Özgürlük Hareketi'nin ön saflarında direniş destanlarını yazdığını vurguladı.

Binlerce kahraman Kürt Kadınının direniş destanlarını yazdığını ve Kürt halkının, Kürt kadınının direnişi sayesinde varlığını koruyabildiğini ifade eden Qadır, Beritan'ın direnişinin Kürt halkı için özgürlüğe giden yolda bir ışık olduğunu söyledi.

Qadır, Şehit Beritan'ın özgürlük çizgisinin, dünyada bir tane Kürt kalana dek var olmaya devam edeceğini ve Kürt Halkı'nın mücadelesinde öncü bir rol oynamaya devam edeceğini belirtti.