Münih’te Abdullah Öcalan'ı anlama ve tanıma günü

Münih Kürt Kültür Derneği, İmralı’da yıllardır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için "Önderliği Anlama ve Tanıma Günü" düzenledi. Etkinliğe 20'ye yakın genç katıldı.

Etkinlik boyunca, katılımcılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kitaplarını okuyarak onun fikirlerini anlamaya çalıştılar. 

Günün sonunda, okunan konular üzerine tartışmalar yapılarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirleri hakkında yorumlar yapıldı. Gençler, özellikle yeni çıkan "Özgürlük Kazanacak" kitabını ilgiyle okudu. 

Okuma günlerinin sürekli hale getirilmesine karar verilirken etkinlik sonunda “Önderlik Komitesi” Sözcüsü Seyfettin Heval, bir açıklama yaptı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 25 yıldır tecrit altında ve tek kişilik bir odada tutulduğunu belirten sözcü, son üç yıldır ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilmediğini ve sağlığından endişe ettiklerini ifade etti. 

Sözcü ayrıca, "Önderlik sadece Kürt halkının değil, başta Ortadoğu halkları olmak üzere tüm dünyanın çözüm anahtarıdır. Önderliğin fikirleri 21. yüzyılın çözüm anahtarıdır. CPT ve Avrupa Konseyi'nin bu duruma sessiz kalması kabul edilemez. Tüm Kürt halkını ve enternasyonalistleri bu duruma karşı harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.